Redactie
Redactie Gadgets 19 dec 2014
Leestijd: 3 minuten

10 originele cadeautjes om te geven aan de gastvrouw

Een etentje, feestje of gewoon zomaar een bezoekje: allerlei gelegenheden waarbij wij het leuk vinden om iets mee te brengen voor de gastvrouw (of -heer). Een bos bloemen is natuurlijk altijd welkom, maar wij zijn er van overtuigd dat het origineler kan.

Daarom: 10 originele cadeautjes om te geven aan de gastvrouw. Van zelfgemaakte vijgenchutney tot stoffen servetten, en allemaal onder de 15 euro.

1. Een flesje wijn of…

Ook een fles wijn valt in de categorie ‘bloemen’ en is altijd goed. Maar wees eens creatief en geef bijvoorbeeld een mooie fles likeur, bubbels of wat dacht je van onze favoriet: vlierbloesemsiroop?

2. Homemade is the way to go

Leuk voor degene die het krijgt én voor jezelf! Vul gesteriliseerde potjes met zoete uienjam, fruitjam, vijgenchutney voor bij de kaas, chocoladepasta, je favoriete pesto of tapenade. Doe er een strikje om en hang er een kaartje aan, en een cadeautje is geboren.

3. Lekkers van de delicatessenwinkel

Heb je geen tijd, zin of de skills om zelf iets te maken? Helemaal niet erg! Laat het kookwerk over aan een ander en haal wat lekkers bij een delicatessenwinkel. Wie is er nu niet blij met een mooi worstje, een stukje kaas, flesje olijfolie, speciale pasta of goede risotto?

4. Mooie spatels

Wij vinden het altijd leuk om iets persoonlijks te geven. Dus is de gastvrouw in kwestie een echte kookgek? Geef dan een mooie siliconen spatel. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in de mooiste kleuren en maten, en vooral die van Le Creuset vinden wij onweerstaanbaar. En het leuke hieraan is dat je er nooit genoeg van kunt hebben.

5. Everybody loves chocolate! 

Diamanten mogen dan a girl’s best friend zijn, chocolade is geliefd bij (bijna) iedereen! Haal of maak een doosje bonbons, een goede reep of chocoladelepels voor een kop warme choco.

6. Een serveerschaal

Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar als je vaker gasten over de vloer hebt kan het heel handig zijn om verschillende serveerschalen te hebben. Ook hier kun je eindeloos in variëren en kan je gaan voor een veilig model of juist heel creatief.

Tip: ga eens langs een brocante winkel of markt. Daar vind je vaak de mooiste exemplaren voor de kleinste prijsjes. Zo vond Culy’s Liselotte er ooit een grote ovale schaal voor slechts €2,50! Het loont dus echt om even te zoeken.

7. Brownies in a jar

Heb je deze glazen potten met laagjes weleens wel eens voorbij zien komen? Hiermee geef je én een mooie weckpot cadeau én kan de ontvanger er zelf mee aan de slag. Je hebt ze in verschillende soorten voor bijvoorbeeld brownies, chocolate chip cookies en cakes. Wij spotten ze onder andere bij Anne & Max en hier lees je hoe je ze zelf maakt.

8. Een taartvorm

Houdt de gastvrouw van bakken (zowel hartige taarten als zoete)? Geef dan een taartvorm cadeau. Wij zijn gek op die met een uitneembare bodem en je hebt ze in het rond, vierkant en rechthoekig.

9. Een (gepersonaliseerde) mok

Voor de echte theeleut is een mok, al dan niet gepersonaliseerd, altijd leuk!

10. Stoffen servetten

Ook stoffen servetten vallen bij ons in de categorie ‘je kunt er nooit genoeg van hebben’. Je kunt ze kopen bij de meeste winkels zoals HEMA en De Bijenkorf.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.