Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: brownies in a jar

Dit heerlijke en leuke recept voor brownies in a jar komt van de mooie blog www.gewoonmarieke.com. Zeker een aanrader, want deze fijne blog staat vol lekkere recepten en andere leuke creatieve tips en trucjes!

Deze pot zit vol met ingrediënten om brownies te maken die je leuk als cadeau weg kan geven. Wil je liever cookies in a jar weggeven? Kijk hier voor het recept op de blog van Marieke.

Zo maak je de brownie in a jar

Natuurlijk kan je de ingredienten niet zomaar in de pot stoppen, het oog wilt ook nog wat! Dit is dan ook de volgorde van de ingrediënten in de pot. Je start met wat zout en 75 gram bloem onderaan in de pot. Hier strooi de het cacaopoeder op en vervolgens weer 75 gram bloem. Hierna komen de bruine basterdsuiker en de witte basterdsuiker gevolgd door de pure en de witte chocoladestukjes.

Aan de pot kan je een label bevestigen hoe de brownies gemaakt moeten worden. Aan de ingrediënten in de pot moet nog één theelepel vanille extract, drie eieren en 150 milliliter zonnebloemolie worden toegevoegd.

Leeg de pot in een kom voeg bovenstaande ingrediënten toe. Mix het goed door elkaar tot een smeuïge beslag. Pak een bakblik en vet deze in met boter en bestuif het met bloem. Vul het bakblik met het browniebeslag en bak de brownies in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.


Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.