Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: chocoladelepel voor chocolademelk

Tegenwoordig zie je bij veel winkels chocoladelepels liggen. Op deze lepels zit een blokje chocolade, waarmee je eenvoudig zelf warme chocolademelk mee kan maken. En het ziet er ook nog eens superleuk uit.

Daarom een leuk receptje hoe je deze chocoladelepels zélf kan maken. Gewoon voor jezelf en ook leuk als cadeautje!

Dit is het eenvoudige recept voor de lepels. Wil je een apartere chocolademelk? Kies dan voor verschillende soorten chocolade (wit, praline, melkchocolade) of voor giet bij de chocolade wat siropen zoals vanille, hazelnoot of amandelsiroop. Je kan ook sterke dranken bij de chocolade gieten, zoals Baileys, amaretto of andere likeuren.

Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in een kom boven een pan met heet water (au bain marie). Voeg de poedersuiker toe aan de gesmolten chocolade en eventueel de siroopjes of drank. Giet het chocolademengsel in een klein bakje (hoog genoeg dat de lepel niet omvalt) en zet hier de lepel in. Zet de bakjes chocolade in de koelkast totdat de chocolade volledig hard geworden is.  Kook wat melk en roer de chocoladelepel erdoorheen, en je hebt je eigen gemaakte chocolademelk!

Wil je de lepel cadeau doen? Print dan hier leuke sjablonen uit voor op de lepels (en zet er eventueel een boodschap op) en verpak het in plastic.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.