Redactie
Redactie Gadgets 22 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Perfect recept tegen liefdesverdriet: zoete uienjam

Het Anti Gebroken Hart Kookboek is uit! Dit kookboek van Tessa Stottelaar is geen standaard bundeling van recepten: nee, Tessa schreef het boek post-breakup en vertel over hoe koken haar door deze rottige periode heen hielp. Kortom: een combi van koken én het verwerken van verdriet.

Tessa speelt in op het heerlijke gevoel dat je van koken kan krijgen. En welke foodie herkent dat nou niet?

Culy mag een heerlijk recept uit het boek publiceren: die voor zoete uienjam. Want: huilen hoort nu eenmaal bij ludduvuddu. Alleen komt het bij dit gerecht door de uien! Lekker ongegeneerd snikken terwijl je een jam maakt die overal bij past. Op brood, bij kaas, bij een lekker stuk vlees. Multi-toepasbaar en een goed excuus om de doos tissues leeg te maken.

Het recept

Maak de uien schoon en snij ze in ringen.

Verhit de olie in een grote braadpan en bak de uien ongeveer 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de honing, azijn en tijm toe en laat het geheel zonder deksel ongeveer 30 minuten zacht koken en indikken. Schep het regelmatig om.

Je kunt deze dikke uienjam warm en koud serveren, op een boterham of bij een lekker kaasje.

Zin om nog meer te huilen? Maak meer en doe de hete jam in goed schoongemaakte (oude jam)potjes. Draai de deksel goed vast en zet ze ondersteboven neer om af te koelen. Zo is de jam nog enkele maanden houdbaar en ook een schattig cadeautje voor vrienden!

Het Anti Gebroken Hart Kookboek is vanaf vandaag te koop via www.antigebrokenhart.com.

Beeld: Christel Vondermans

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.