Redactie
Redactie Inspiratie 6 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Vlierbloesemsiroop is hot: dit zijn onze favorieten!

Dé hit van dit jaar op drankjes gebied, naast gin tonic? Vlierbloesemsiroop! Je kunt het zelf maken (we hebben dit recept en dit recept op Culy staan), maar kant-en-klaar kopen kan net zo goed. Dit zijn onze favorieten.

75cl-elderflower_5

De bekendste en wat ons betreft de allerlekkerste: de vlierbloesemdrankjes van Belvoir. Er zijn twee varianten: een siroop (Elderflower Cordial) en een fles waarbij de siroop al gemixt is met bruiswater (Elderflower Pressé). Onder andere te koop bij Stach en Marqt.

e9258773bd106ff79a09b16cacc8a8a7

Deze Elderflower Pressé is gemaakt van vlierbloesem die 48 uur heeft getrokken in siroop en vers gesneden citroenschijven, en is vervolgens gemengd met koolzuurhoudend bronwater van Cornwall. Online te koop.

Fever-Tree maakt sowieso megalekkere tonics, maar de Elderflower tonic van dit merk is zeker het proeven waard. Deze  wordt gemaakt met behulp van de oliën uit handgeplukte vlierbloesem. Vooral een aanrader met gin (what else) of in een Hugo spritz. Bij de betere slijter te vinden.

Zelfs IKEA heeft een vlierbloesemsiroop! Niet de allerlekkerste die we óóit hebben gedronken, maar wel perfect om grote hoeveelheden limonade mee te maken. Perfect voor een feestje. Te koop bij IKEA.

Deze vlierbloesemlikeur van het Italiaanse merk Fiorente wordt gemaakt door Distillerie Francoli in Ghemme, in het noorden van Italië. Dit bedrijf is vooral bekend geworden door hun grappa. Deze likeur is geproduceerd uit Italiaanse vlierbloesem, muntblaadjes en citroenschil. En wat een pracht van een fles!

We hebben deze drank in Engeland gespot, maar nog niet in Nederland. Vooralsnog is Monnik Dranken de enige drankengroothandel waar we meer informatie vonden. Wie-o-wie heeft deze likeur al bij een slijterij gespot?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.