Redactie
Redactie Lunch 4 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Chocoladepasta à la Rens Kroes

Rens Kroes is dé healthfoodie van dit moment. Ze kookt, schrijft, coacht, blogt, reist de wereld rond en heeft nu ook een kookboek geschreven: Powerfood. Vol pure recepten van Rens voor een happy en healthy lifestyle. Vandaag een recept uit dit gloednieuwe boek op Culy: chocoladepasta à la Rens Kroes.

Rens: “Af en toe verwen ik mezelf na de lunch met dit zoete beleg op mijn cracker. Ook lekker: chocopasta op een pannenkoek. Als tiener ging ik vaak naar Parijs en daar vind je op elke straathoek een kraampje waar je die combinatie kunt bestellen. Bomvol suiker natuurlijk, waardoor ik na zo’n crêpe door de straten van de modestad stuiterde. Als je je chocoladepasta zelf maakt, zonder suiker, kun je zondigen zonder schuldgevoel. Deze variant is zelfs goed voor je lijf!”

Powerfood-Rens-Kroes

Verwarm de oven voor op 180 oC. Rooster de hazelnoten gedurende 8-10 minuten in de oven totdat ze wat donkerder worden. Pel de hazelnoten door ze op een keukendoek te leggen en de velletjes eraf te wrijven.

Maal de nootjes ongeveer 7 minuten in de keukenmachine, tot een gladde boter ontstaat. Voeg daarna het cacaopoeder, kokosolie, hazelnootolie, agavesiroop en het vanille-extract toe en mix alles nog 1 minuut tot een glad geheel. Als de massa nog wat te droog is, kun je nog wat olie toevoegen.

Bewaar de pasta in een glazen pot en breng hem een half uur voordat je hem wilt eten op kamertemperatuur. Heerlijk voor op speltbrood, een rijstwafel, crunchy cracker of in desserts.

Chocopasta - foto

Powerfood van Rens Kroes is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 19,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.