Vijgenchutney van David Lebovitz

Culy 18 jan 2013 Lunch

Vijgenchutney is heerlijk, zeker in combinatie met een lekker stuk kaas en een glaasje wijn. Dit recept komt van onze held David Lebovitz.

Verwarm in een grote pan de olie op middelhoog vuur. Bak hierin de uien totdat ze glazig zijn en blijf roeren. Dit duurt ongeveer tien minuutjes.

Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de vijgen. Laat dit mengsel ongeveer twintig minuten sudderen, voeg dan de vijgen toe en leg een deksel op de pan. Kook de vijgen nog vijf tot tien minuutjes mee, totdat ze zacht en gaar zijn.

Haal de deksel van de pan en kook nog vijf tot tien minuutjes op een laag vuur, terwijl je blijft roeren. Als het goed is is je chutney nu ingedikt en heeft -ie de consistentie van jam. Enjoy!

Vijgenjam chutney stock

Voor ongeveer 500 gram:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 grote rode ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 125 ml (appelcider)azijn
  • Sap en schil van 1 citroen
  • 100 gram rozijnen, of ander gedroogd fruit
  • 1,5 theelepel mosterdzaad
  • 1 klein kaneelstokje
  • Snufje zout
  • Snufje gemalen kruidnagel
  • Snuf fijn gemalen rode peper
  • 450 gram verse vijgen (kroontje eraf en in stukjes) of gewelde gedroogde vijgen
Reageer op artikel:
Vijgenchutney van David Lebovitz
Sluiten