Redactie
Redactie Inspiratie 19 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… het nieuwe wintermenu van Vinnies

Wat krijg je als je vijf foodies aan tafel zet bij Vinnies en het nieuwe wintermenu laat voorproeven (én mee laat beslissen over de keuzes op de nieuwe kaart)? Een culinair feestje met héél volle buikjes! 

Culy’s Monique schoof aan tafel met Pauline, Brenda, Philippine en Francesca en kreeg van the one and only Vincent (‘Vinnie’) een reeks nieuw gecreëerde gerechten voorgeschoteld. De keuze was aan de foodbloggers: wat moest er absoluut op het nieuwe wintermenu komen en welk gerecht kon nog verbeterd worden?

Hieronder zie je de gerechten die geproefd werden. De absolute favorieten: de havermoutpap, de Caesar salade met boerenkool als sla, en ehhh… eigenlijk alle toetjes.

Vanaf vandaag is het nieuwe menu ingegaan bij Vinnies, dus nu kan iedereen proeven. Go, go, go!

We beginnen het diner met… havermoutpap! Lekker, zo’n ontbijt om zes uur ‘s avonds – het leven is zwaar als foodblogger (poe). Links een havermout met raw cacao en gekaramelliseerde banaan, rechts afgetopt met stoofpeertjes-compote. Moeilijk kiezen! Op de nieuwe winterkaart is uiteindelijk die met banaan komen te staan.

Vervolgens proeven we twee varianten op pompoensoep. Links een vegan soep met koriander en vadouvan, rechts een pompoensoep met wat room, pompoenpitolie en gefrituurde salie. De ‘winnaar’? De linker soep met vadouvan.

Wat een vondst: een klassieke Caesar salade, maar dan met gestoomde boerenkool als basis. Lékker! Het gepocheerde eitje maakt het natuurlijk af. Deze staat uiteraard op de nieuwe kaart!

Een vindingrijk gerecht: een variatie op gado gado met zelfgemaakte pindasaus en allerlei groenten, zoals wortel, snijbiet, rode kool. Erg lekker, maar dit gerecht heeft nog wat doorontwikkeling nodig, vonden wij.

 

En dan een geweldige toetjesparade… Hoe kun je hieruit kiezen? Een appel tarte tatin met calvados, een frangipane taartje met stoofpeer, salted caramel-taartjes met noten en carrotcake-muffins met walnoot. We willen alles!

Het nieuwe menu bij Vinnies is vandaag in gegaan, je bekijkt het menu hier. Gauw proeven, dus!

Vinnies

Haarlemmerstraat 46 en Nieuwezijds Kolk 33, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.