ROVI is het nieuwste restaurant van Yotam Ottolenghi in Londen (en we willen erheen)
‘Gedurfde smaken en levendige kleuren, geïnspireerd op de specerijen van het Midden-Oosten, de geuren van het Mediterraanse gebied en de intensiteit van de Japanse barbecue.’ Zo omschrijft restaurant ROVI zichzelf, het zesde restaurant van de Israëlische Yotam Ottolenghi in Londen. Chef Neil Campbell staat er aan het roer in de keuken. Dit moet je allemaal weten over dit nieuwste restaurant van Ottolenghi…
Door de toevoeging van de Japanse smaken en de grill, is ROVI behoorlijk anders dan eerdere restaurants. Iets anders dan we van Ottolenghi gewend zijn? Zeker. Minder lekker? Dat durven we te betwijfelen.
Zoals we van Ottolenghi gewend zijn, spelen groenten de hoofdrol op de menukaart, vaak met toevoeging van vlees en vis. Nieuw is dat veel van de gerechten worden bereid boven open vuur. En o ja, ook voor gefermenteerde ingrediënten zit je goed bij ROVI.
Het menu van ROVI
Wat je er dan precies kunt eten? Op de ontbijtkaart vinden we bijvoorbeeld groene shakshuka van eendenei met focaccia, Iraanse ‘fritters‘ met rode pepersaus en een gebakken ei, of pompoenhummus met gepocheerd ei en za’ater flatbread. Veel recepten staan ook in het nieuwe kookboek van Ottolenghi, Simpel.
En we zien foto’s van nog veel meer lekkere gerechten voorbij komen. Gegrilde cherrytomaten, bijvoorbeeld, met yoghurt en speciale chilivlokken. Of spitskool (sweetheart cabbage in het Engels – hoe leuk), met ansjovis en dashi. Ook de shoarma van knolselderij schijnt een echte topper te zijn, net als de gefrituurde ‘corn ribs’ met abrikozenketchup.
Liever vlees of vis? Ga dan voor heilbot met hete saus en flatbread van mais, of congee met gestoofd rundvlees en gerfermenteerde witte rammenas. Als toetje neem je natuurlijk gewoon een bieten-chocoladecakeje met chili.
Voor kleine gerechten betaal je tussen de 7 en 16 euro, voor grote tussen de 14 en 24 euro. Daar krijg je niet alleen wat voor terug in smaak, maar ook in duurzaamheid. ROVI gebruikt bijvoorbeeld vooral lokale producten, die in het seizoen zijn. Fruit en groenten zijn meestal biologisch. Ook op de wijnkaart staan vooral wijnen van kleine producenten in de omgeving.
Liever een cocktail? Kan ook. In het restaurant vind je een bar waar ze cocktails serveren die ‘gebaseerd zijn op specerijen uit het seizoen’. Rum wordt bijvoorbeeld gecombineerd met spirulina en gember, tequila met grapefruit en rozemarijn en gin met onder andere lavendel.
Dus eh, ticket naar Londen al geboekt? Je vindt ROVI in de wijk Fitzrovia, op 59 Wells Street.
Meer lezen over Ottolenghi?
- Opgestijfde kwarktaart met honing en yoghurt van Ottolenghi
- Spruitjes met bruine boter en zwarte knoflook van Ottolenghi
- Zo organiseer je thuis een Ottolenghi-feestje