Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Sjefietshe bestaat 2 jaar en viert dat uitbundig (en jij kunt kaarten winnen!)

Het is alweer 2 jaar geleden dat ceviche pop-up restaurant Sjefietshe opdook in Amsterdam. Initiatiefnemer Seger Abels wilde de ceviche naar Amsterdam halen en ‘m bovendien op z’n Amsterdams serveren. Bijvoorbeeld met Jajem (Amsterdamse jenever) en authentiek Amsterdams tafelzuur. Het tweejarig bestaan van de pop-up wordt op 2 november uitbundig gevierd. En wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven!

What’s happening op 2 november? Sjefietshe werkt die avond samen met de leukste chefs van Amsterdam, die allemaal hun eigen kijk op ceviche gaan presenteren. Tijdens het foodie event trekken er 6 gangen aan je voorbij, met bijpassende drankjes. All-in voor € 50,- p.p. En dat is nog niet alles: na het eten is het tijd voor feest, met onder andere een speciale Sjefietshe-karaoke…

Sjefietshe x Taqueria Lima

Wat eten we?

Sjefietshe wil je vooral verrassen, maar er zijn al wat details bekend over de 6 gangen die je krijgt voorgeschoteld. Zo starten ze die avond met een oester-ceviche van The Oyster Show, wordt er een geheime ceviche van Sjefietshe gepresenteerd en maakt Taqueria Lima Amsterdam een taco-ceviche. Denk aan een gefrituurde maistortilla, ceviche van zalm gegaard in gin & tonic (!), lime & dillecrème met Granny Smith en rode biet in Chardonnay azijn.

Het dessert belooft ook nog een spectaculaire verrassing te worden. Seger: “Het dessert is er één waar Amsterdam een paar keer per jaar voor in de rij staat, maar dat nu voor 1 keer bij ons te vinden is!”. Dus maak je borst maar nat.

Waar is dat feestje?

Sjefietshe viert zijn jubileum in House of Watts in Amsterdam. Tickets kun je aanschaffen via Facebook.

Culy mag 2 x 2 lezers blij maken met een avondje all-out (6 gangen + drankjes t/m 22:30 uur). Winnen? Stuur een mail naar [email protected] met je naam en telefoonnummer en zet ‘Sjefietshe’ in de onderwerpregel.  Op dinsdag 16 oktober maken we de winnaars bekend per mail.

Zelf ceviche maken? Dit zijn de lekkerste recepten:

Sjefietshe 2 jaar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.