Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 14 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Rainbowls in Amsterdam: vegan roze koeken en gekleurde bowls

Ooit weleens een vegan roze koek gezien? Wel bij Rainbowls in Amsterdam. Vegans kunnen hier he-le-maal los, want alles is veganistisch. Maar ook de liefhebber van smoothies en kleurrijke bowls komt hier aan zijn trekken. 

Kleurrijke, met-fruit-en-noten-gevulde bowls en smoothies zijn heerlijk, maar niet typisch Nederlands. Her en der zijn er natuurlijk losse smoothies en bowls te bestellen, maar een plekje dat écht alleen is toegewijd aan gezonde smoothies en rijkelijk gevulde bowls, misten we nog. Tot voor kort dan, want vorige maand opende Rainbowls in de Amsterdamse Pijp.

Vegan roze koeken bij Rainbowls

Een écht bowl-hotspot miste nog

Best gek eigenlijk als je je bedenkt dat er wereldwijd gezonder en bewuster wordt geleefd en gegeten, er een hoop wordt afgereisd naar oorden waar zulke smakelijke tentjes in overvloed oppoppen, zoals in Bali, Kaapstad of in Australië. Dat vond ook de 25-jarige Mirre van Klaveren.

De jonge Amsterdamse is zelf een foodie, reisde veel af naar Indonesië en draagt graag haar steentje bij een een duurzamere wereld. “Ik eet twee keer per dag plantaardig en eigenlijk nooit vlees, en ik miste een plekje waar ik altijd terecht kan voor exotisch, veganistisch lekkers. Na mijn studie rechten dacht ik: waarom probeer ik het niet gewoon zelf?”, vertelt Mirre aan ons zusje Bedrock.nl.

Blue Rainbowl

Alle bowls van de regenboog

Maar liefst zes verschillende kleuren bowls (allemaal €9,50) met kakelverse smoothies en drie soorten açai-bowls kun je hier elke dag bestellen, geserveerd in een heuse kokosnoot. De Pink bowl zit vol met pitaya, framboos, banaan, kokos, lijnzaad, maca (Peruaanse ginseng) en chiazaadjes. In de Orange bowl vind je wortel, sinaasappel, banaan, kurkuma, gember, amandel, cacaonips en mango.

Onze favoriet (en niet geheel toevallig ook de meest bestelde bowl) is Yellow met passievrucht, banaan, kokos, kurkuma, gember, chiazaadjes en ananas.

Ben je toe aan een boost aan veggies en proteïne? Kies dan voor Green: spinazie, banaan, boerenkool, amandel, dadel, hennep proteïne en appel. De Blue bowl is gemaakt van kokosnoot, ananas, blauwe bes, banaan en spirulina. De laatste kleur bowl is Violet en zit vol met bloemkool (!), blauwe bes, framboos, banaan, amandel, maca en kokosnoot.

Regenboog latte

Naast een ruime selectie een gezonde en gekleure bowls, serveert Rainbowls ook koffies met enkel plantaardige melksoorten (kokos, haver, soya en amandel), matcha-creaties, maar ook een heuse regenboog-latte!

En voor toegevoegde suikers of chemische kleurstoffen hoef je niet bang te zijn, want er worden alleen natuurlijke kleuren aan toegevoegd. Hoe? De onderste laag is gemaakt van cold pressed rode biet, dan een laag van gember en kurkuma, gevolgd door drie soorten plantaardige melk en de bovenste groene laag is de matcha voor je daily energy.

Rainbowls smoothies

Zoetigheid: vegan roze koeken en (roze) blissballs

Ook voor de zoetekauw is er een hoop lekkers en gezonds. Zo serveren ze hier vegan roze koeken, gemaakt door de lokale koekjes-expert Donny Craves. Speciaal voor de gay parade volgende maand, maken ze binnenkort een regenboog roze koek die je bij Rainbowls kan kopen.

Verder maakt Mirre al het lekkers helemaal zelf, zoals de roze bliss balls. En de heerlijke granola die je in alle bowls vindt, maar ook los in een glazen pot kan kopen (€ 6,95). Als je die pot een volgende keer meeneemt, krijgt je een euro korting op je volgende pot. “Ik voeg nergens suikers aan toe, de noten hebben al zoveel smaak door de kruiden en pindakaas die ik er doorheen meng, dat ik suiker hartstikke onnodig vind. In al mijn smoothies en bowls trouwens!”.

“Soms baalde ik zo erg als ik een smoothie ofaçai-bowl bestelde, het proeft vaak zo ijzig. De bananen komen uit de diepvriezer en de açai was niet puur. Deze açai vruchten uit de Braziliaanse Amazone krijg ik speciaal via de Holy Berry uit België en is honderd procent pure açai!”

Het adres van Rainbowls Amsterdam:

Frans Halsstraat 40
1072 BS Amsterdam

Meer fijne hotspots in Amsterdam:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.