Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 3 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Indonesische risolles en saté eet je deze zomer van ITU bij Bar Benelux

Je kon er al fantastische pizza’s eten, of een godenmaal aan een zigzaggende bar rondom de fine dining keuken van restaurant Europa. En in het naastgelegen Bar Benelux kun je ook nog eens tot in de late uurtjes cocktails drinken, snacks eten en dansen. En het wordt deze zomer nóg leuker aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam-Noord: ITU serveert er vanaf nu Indonesische snacks.

Indonesische snacks bij Benelux Bar

Er was nog wel behoefte aan een leuke plek in Amsterdam om risolles (gepaneerde Indonesische flensjes met een romige vulling) en saté van de houtskoolgrill te kunnen eten. Bar Benelux is deze zomer die plek.

De mensen achter Euro Pizza en Restaurant Europa hosten er in hun naastgelegen Bar Benelux een pop-up restaurant genaamd ITU. En daar draait het om Indonesisch geïnspireerde snacks, zoals risolles met oesterzwam, saté van de houtskoolgrill en streekproducten. Aangezien we groot fan zijn van het eten van eerdergenoemde zaken, kán dit alleen maar goed zijn.

Je kunt het bij ITU bij wat snacks houden of er een volledig menu mee samenstellen. En wat drinken we daar dan bij? Nou, geselecteerde wijnen, sour biertjes en bijpassende cocktails. Precies wat je wil op een fijne zomeravond.

Wat betekent ITU?

De term ‘ITU’ wordt in Indonesië gebruikt om ‘iets’ of ‘iemand’ aan te wijzen. Je kunt het dus vertalen naar ‘dat’. Afgelopen november werd de pop-up ook al twee dagen gehost bij Bar Benelux. Dat smaakte dus naar meer.

ITU bij Benelux Bar is elke donderdag t/m zondag open vanaf 16:00 tot laat. Reserveren kan online.

Meer nieuwe hotspots:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.