Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 29 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De moderne Turkse keuken (en Turkse wijnen!) bij NEV op Stratumseind in Eindhoven

Waar de afhaal-lahmacuns ons om de oren vliegen, zijn Turkse restaurants minder aanwezig. Aangezien we groot liefhebber zijn van de Turkse keuken, wekt restaurant NEV in Eindhoven dan ook direct onze nieuwsgierigheid.

Verwacht ingrediënten van de klassieke Turkse keuken, uitgevoerd met moderne technieken.

Bij NEV in Eindhoven eet je nieuwe versies van Turkse klassiekers

Je hebt er vast wel eens in een kroeg gehangen of in ieder geval over gehoord: Stratumseind in Eindhoven is sinds jaar en dag hét gebied om de nachtelijke uren door te brengen in café’s en aanverwanten. NEV geeft sinds vorig jaar een nieuwe culinaire wending aan het uitgaansgebied.

NEV eindhoven
Bron: NEV

Over NEV in Eindhoven

Eigenaren Nilay Taskintuna en Ender Kaynar besloten samen het Turkse restaurant te openen om Eindhoven kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de Turkse keuken.

Door gerechten van verschillende Turkse regio’s als uitgangspunt te nemen, willen de chef en de gastheer hun gasten meenemen op een culinaire reis door Turkije. NEV is dan ook de Turkse vertaling van ‘variëteit’.

Het menu

Eén ding is duidelijk: een enkele blik op het menu doet je direct watertanden. Bij NEV kies je tussen een tasting menu van 4, 5, of 6 gangen of één van de vele à la carte-opties. Zo zien we onder meer carpaccio van biet met raki-aïoli, dungesneden runderlever op skordalia en een lamsstoof met gedroogd fruit.

Ook de dessertkaart toont een combinatie van klassiekers op een andere wijze, de met Turkse koffie geïnfuseerde crème brûlée is daar misschien wel het beste voorbeeld van.

Turkse wijnen

Waar we sowieso blij van worden is de drankkaart: NEV besloot zorgvuldige combinaties te maken bij het eten door voornamelijk voor Turkse wijnen en raki’s te kiezen.

Zo zien we bijvoorbeeld een Turkse pet nat en een uitgebreid assortiment van raki’s die ons nieuwsgierig maakt. Genoeg om uit te kiezen dus. Eigenlijk zit er maar een ding op: richting Stratumseind.

Raki of ouzo: wat is het verschil?

Het adres van NEV:

Stratumseind 87

5611 ER Eindhoven.

Check het volledige menu op de website van NEV.

Meer inspiratie uit de Turkse keuken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.