Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 20 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Bij Garage Noord word je culinair verrast door de Chinese elementen

Zou het ooit stoppen met het regenen van leuke hotspots in Amsterdam-Noord? Wij vermoeden van niet, maar ons hoor je niet klagen. Alsof de culinaire verwennerijen bij Hotel de Goudfazant of restaurant Dijks nog niet genoeg zijn, kun je ook bij Garage Noord langs voor een feestmaal. En in het geval van Garage Noord kun je dat laatste zelfs erg letterlijk nemen.

Amsterdam-Noord is al lang niet meer zo kil en doods als hoe het er zo’n twintig jaar geleden bijlag. De ene loods na de andere wordt tegenwoordig een hippe trekpleister voor Amsterdammers die houden van een goed concept met een stoer randje. Wie de oversteek van het centrum naar het Noorden waagt weet dan ook: hier kom ik aan mijn (culinaire) trekken. En dat geldt zéker voor Garage Noord.

Menu van de week ? Vanaf dit weekend hebben we iedere week een nieuwe kaart. Voor €12,50 kun je kiezen uit vis, vlees of vega/vegan. Zie hier^^ het menu van deze week.

47 Likes, 2 Comments – Garage Noord (@garagenoord) on Instagram: “Menu van de week ? Vanaf dit weekend hebben we iedere week een nieuwe kaart. Voor €12,50 kun je…”

Concept Garage Noord

Is het een garage? Een club? Of misschien een restaurant? De buitenzijde van het pand (dat tevens op een steenworp van Skatecafé en Mexicaans walhalla Coba zit) laat een beetje aan de verbeelding over. De waarheid is echter dat Garage Noord een combinatie van dit allemaal is.

Genieten van een op-maat-gemaakt menu, na afloop in de wijnen vliegen totdat tafels en stoelen aan de kant worden geschoven voor een clubnacht: dat is wat je kan verwachten. Dat alles in een no-nonsense setting waarbij de ruigheid van de voormalige garage niet wordt verhuld. Lees: lege wodkaflessen die als kandelaar fungeren en expliciet taalgebruik in neon-letters aan de muur. In de zomer is er trouwens een fijn terras voorhanden.

Terras Garage Noord
Garage Noord

Menu bij Garage Noord

Nu goed, natuurlijk werpen wij onze Culy-spots maar al te graag op culinaire aspect van de zaak. Want hoe ongepolijst de industriële looks van het pand ook lijken, des te meer verfijning wordt er aan de dag gesteld in de keuken.

De menukaart geeft niet zoveel prijs. Je kiest of je zin hebt in een drie-, vier-, of vijfgangenmenu en geeft je dieetwensen of allergieën door aan de chef. Daarna is het een kwestie van sit back & relax: wat vervolgens op je bord getoverd wordt is immers een verrassing waarbij de ingrediënten wekelijks kunnen veranderen. De chef bereidt voor jou eten uit zee en tuin, al kan met iedere dieetwens rekening worden gehouden.

https://www.instagram.com/p/BnZKjlvC-zj/

Chinese elementen

Hoewel je dus een deel aan het toeval zal moeten overlaten, kun je er vergif op innemen dat het goed wordt. De smaken bij Garage Noord zullen volkomen in balans zijn en daarvoor wordt een beroep gedaan op de Chinese elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Worden deze elementen evenwichtig verdeeld? Dan komen lichaam en geest in balans. Dat geldt voor allerlei wereldverschijnselen en ook in de gastronomie zijn deze principes toepasbaar.

Ieder element vertegenwoordigt namelijk op zijn manier een uniek smaakpalet. Waar vuur staat voor bittere en pittige tonen, staat water voor zilt en zout en ga zo maar door. De chef bewaakt deze balans nauwgezet om vis en groenten te bereiden. Dat is het uitgangspunt, maar zoals gezegd wordt iedere dieetwens gerespecteerd en zijn ook vega(n) opties mogelijk.

Met zo’n groot aanbod in de foodscene is het niet makkelijk om nog vernieuwend uit de hoek te komen. Toch lijkt het alsof ze daar bij Garage Noord meer dan in geslaagd zijn. Om met volle teugen van te genieten, te blijven plakken en vervolgens een goed feestje op gang te trekken.

Meer hotspots in Amsterdam-Noord?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.