Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 3 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij restaurant Dijks in Amsterdam-Noord dineer je tussen water & weiland

Officieel ligt restaurant Dijks in Watergang. Water-wát zeg je? Watergang: een idyllisch durp op zo’n 10 kilometer vanaf Amsterdam. En dat is nou juist ook (een deel van) de charme van dit restaurant: je dineert er met uitzicht op water en weiland. En als je geluk hebt, vanaf een plekje vanaf het heerlijke terras voor de deur.

Bang zijn dat je in the middle of nowhere terechtkomt, hoeft niet. Parkeren kan er voor de deur en is gratis. Kom je met het OV? Meerdere bussen stoppen er om de hoek. Vanaf Amsterdam centraal ben je er zowel met de auto als met de bus in een kwartiertje.

Het menu van Dijks

Maar waarom zou je eigenlijk? Nou, omdat Dijks fantastisch ligt dus. Even ontsnappen aan de hectiek en het sodom en gomorra van de grote stad. Je laadt er zó weer op. Daarnaast omdat de menukaart van Dijks vol lekkers staat.

Er wordt hier dan ook gemikt op de bourgondiër, met Hollandse en Franse streekgerechten. Ook is er een rotisserie die op volle toeren draait, en waar bijvoorbeeld een boerderij kip vanaf komt. Lekker met limoenmayonaise.

De gebakken coquilles lijken ons top: met venkelsalade, chorizo en schuim van saffraan. Maar ook de steak tartaar met kroepoek van mosterd, zoetzure wortel en sorbet van tomatenketchup gaan er wel in.

Alles kan

Verder doen ze hier niet te moeilijk: je kiest gewoon een lekker voorgerecht en hoofdgerecht en eventueel bijgerechten, van de kaart.

Toch liever een menu? Dat kan ook: van 3, 4, 5 of 6 gangen. Maar je mag ook best alleen komen borrelen. Dan zorgt Dijks voor matching fingerfood.

Het adres van Restaurant Dijks:

Kanaaldijk 119
1454 AE Watergang

Restaurant Dijks is van woensdag t/m zondag geopend tot 00:00 uur. Op woensdag en donderdag vanaf 17:00 uur, op vrijdag vanaf 16:00 uur en in het weekend zelfs vanaf 12:00 uur. 

Meer restaurants in Amsterdam-Noord:

Eén van onze desserts! Mousse van cheesecake, gelei van appel en een sorbet van peer. ~ #dessert #cheesecake #appel #peer #desserttime #restaurant #dijks #diner

79 Likes, 2 Comments – Restaurant Dijks Amsterdam (@restaurantdijks) on Instagram: “Eén van onze desserts! Mousse van cheesecake, gelei van appel en een sorbet van peer. ~ #dessert…”

In onze blog 6x de stad ontvluchten in Noord-Holland. Voor als je op zoek bent naar rust en juist de drukke stad wilt ontvluchten. Zoals bij @restaurantdijks in de kop van Amsterdam-Noord met uitzicht op water en weiland. ? Link in bio! #eetnublog

28 Likes, 2 Comments – Eet.nu (@eet.nu) on Instagram: “In onze blog 6x de stad ontvluchten in Noord-Holland. Voor als je op zoek bent naar rust en juist…”

Zonsondergang bij Dijks ?! ~ #zonsondergang #uitzicht #noordhollandskanaal #lavendel #terras #terrasaanhetwater #lunch #borrel #diner #restaurant #dijks #watergang #amsterdamnoord #purmerend #landsmeer

66 Likes, 3 Comments – Restaurant Dijks Amsterdam (@restaurantdijks) on Instagram: “Zonsondergang bij Dijks ?! ~ #zonsondergang #uitzicht #noordhollandskanaal #lavendel #terras…”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.