Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 21 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Zien: de heerlijke culinaire film Ramen Shop van Erik Khoo

Kommen met traditionele Aziatische gerechten, shots uit de bruisende straten van Japan en prachtige beelden uit Singapore: dat is de achtergrond waartegen Ramen Shop zich afspeelt. Culy mocht deze film in première gaan bekijken en eigenlijk hebben we maar één advies: doe vooral hetzelfde.

Hoe ontbijten mensen in Japan? Wat zijn typische Singaporese gerechten? Hoe verhouden beide (eet-)culturen zich ten opzichte van elkaar? En wat is het geheim van een goeie kom ramen? Wie op deze vragen het antwoord wil weten, moet zich haasten naar de bioscoop. Koop een kaartje, zoek een gezellig plekje uit en geniet: Eric Khoo’s film Ramen Shop is een absolute must-see.

Ramon Shop

Ramen Shop: de film

De film vertelt het verhaal van de jonge ramenchef Masato. Als kind van een Japanse vader en een Singaporese moeder heeft hij de culinaire geschiedenis van beide culturen in zijn DNA. Hij werkt in een bekend ramenrestaurant bij zijn vader, zijn moeder stierf toen hij 10 jaar oud was.

Hoewel Masato een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht in Japan, voelt hij zich nog steeds nauw verbonden met de Singaporese (eet-)cultuur. Daarom besluit hij op een gegeven moment om zijn Singaporese familie – met wie hij geen contact meer heeft – op te zoeken. Het resultaat is een bijzondere zoektocht waarbij tragedie en familiegeheimen nauw verbonden zijn met culinair genot.

Foodscene in Ramen Shop

Een gepassioneerde kok die het beste naar boven haalt uit de Japanse én Singaporese foodscene: dat kan niet anders dan een prikkelend culinair schouwspel zijn. Van de film wordt zowel je hart verwarmd als je hongergevoel aangescherpt. Wees dus maar gewaarschuwd: na het zien van deze film heb je trek. Véél trek.

Niet alleen ramen, maar ook chili krab, Bak Kut Teh (een populaire Singaporese soep van varkensribben), curry van vissoep en de beste rijst met kip worden in beeld gebracht. Het is interessant om te zien hoe de cultuur rond eten zo’n andere invulling krijgt als in het Westen.

Na het zien van de film trek gekregen in ramen? Ga dan vooral langs bij één van deze plekken waar je de beste ramen eet van heel Nederland.

Ramen Shop is nu in verschillende zalen van verschillende Nederlandse bioscopen. 

Meer culinaire films:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.