Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 26 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste pizza én natuurwijn bij pop-up pizzeria De klaproos in Amsterdam

Afgelopen mei opende in het hippe Amsterdam-Noord pop-up pizzera Klaproos. Deze hotspot huist in een oud pakhuis, gelegen aan een rustige weg, vlakbij de industriële NDSM-werf. Je moet dus nét even weten dat het er zit, want je loopt er niet zomaar langs. Het concept van Klaproos is simpel en duidelijk: heerlijke pizza’s en dito natuurwijnen.

Pizza’s & natuurwijnen

En van dat concept worden wij héél blij. Niet alleen serveren ze hier overheerlijke pizza’s, er zijn ook andere klassieke Italiaanse gerechten, zoals kaasjes en Burrata. En superlekker: ze serveren hier natuurwijnen. Die zijn zorgvuldig uitgekozen door de Franse sommelier Theo Chachois. Verwacht onder andere een heerlijke selectie een licht gekoelde lichtrode wijnen.

De pizza’s worden bereid in een steenoven. Op de traditionele manier dus! De bodems van de pizza’s van Klaproos zijn lekker krokant en worden rijkelijk belegd. Ga bijvoorbeeld voor De Lucifera met pittige spinata of voor de Parmigiana met aubergine. Ook lekker: de pizza met n’duja (een smeerbare worst).

Another day, another pizza. #amsterdamfood #pizza #pizzagod #paperthin #binnen10minutenop

26 Likes, 2 Comments – Dean Kho (@mr_kho) on Instagram: “Another day, another pizza. #amsterdamfood #pizza #pizzagod #paperthin #binnen10minutenop”

Plons in de watertank

De Klaproos zit in een enorm oud pakhuis. Als je binnenstapt, valt je mond even open. De ruimte is gigantisch. Maar knap genoeg voelt de ruimte alles behalve ongezellig met de paar knusse tafeltjes, de vrolijke bediening (inclusief vriendelijke eigenaar Max Schäder) en de juiste akoestiek.

En als je geluk hebt en het zonnetje schijnt, geniet je van het gezellige terras. ‘s Avonds hangen er vrolijk gekleurde lichtjes en zit je lekker aan een gezellig picknicktafel, óf neem je een plons in de grote watertank.

Vanaf morgen kun je naast pizza ook weer genieten van onze anti pasti’s! Zoals deze geitenkaas, doperwten, citroendressing en crouton.?#mmm #lekker #genieten

44 Likes, 2 Comments – Klaproos (@klaproosamsterdam) on Instagram: “Vanaf morgen kun je naast pizza ook weer genieten van onze anti pasti’s! Zoals deze geitenkaas,…”

Now or never

Omdat er zoveel ruimte is, wordt het pand ook deels voor creatieve ondernemers ingezet. Zo zit achter een grote schuifdeur nog een enorme werkplaats.

Helaas kunnen we wél maar tijdelijk van Klaproos genieten, het is namelijk een pop-up restaurant. Samen met veel andere plekken in Amsterdam-Noord (zoals Coba en het Skatecafé) moet het restaurant over een aantal jaar plaats maken voor veel nieuwbouwprojecten. Geniet er dus van zolang het kan!

Het adres van Klaproos:

Papaverweg 38, 1032 KJ
Amsterdam Noord

Meer lezen over restaurants in Amsterdam-Noord?

de bar van pizzeria de klaproos
De Klaproos
Watertank bij Klaproos Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.