Redactie
Redactie Restaurants 6 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Ceviche y Maas: authentieke Peruaanse gerechten in Rotterdam

De kans is groot dat je de Peruaanse keuken niet kent. Dat is niet heel gek, want deze is nog relatief onbekend in Nederland. Het restaurant Ceviche y Maas in Rotterdam brengt daar verandering in met authentieke Peruaanse gerechten. 

De Peruaanse Patricia Lavado en haar dochter Sophia Rosa openden twee jaar geleden het restaurant Ceviche y Maas. Een droom die uitkwam voor de dames en een verrijking voor de Rotterdamse Horeca.

In de Peruaanse keuken vind je verrassende smaakcombinaties van pittig, vers, hartig en zoet. Met name de peper aji is kenmerkend in Peruaanse gerechten. Deze is matig heet van smaak en heeft een fijn aroma.

Ceviche Y Maas Rotterdam

Peru aan de maas

De naam Ceviche y Maas is – naast een knipoog naar Rotterdam – een ode aan het nationale Peruaanse gerecht ceviche. Een gerecht dat bestaat uit verse vis, gemarineerd in tijgermelk. Het is natuurlijk geen echte tijgermelk, maar een marinade van onder andere pittige citrusvruchten en paprika’s.

Je kunt het gerecht maken met verschillende vissoorten, van makreel tot aan zalm en kabeljauw. Zelf aan de slag? Zo maak je een killer ceviche.

Ceviche bij Ceviche Y Maas

Een traditionele menukaart

De menukaart van Ceviche y Maas bestaat uit authentieke, culinaire gerechten uit Peru. Wat je zoal kan verwachten? Een van de oudste stoofgerechten uit Peru: Carapulcra Andina de Cerdo. Dit gerecht bestaat uit varkensvlees, pinda’s, aji peper en tuinbonen geserveerd met rijst.

Uiteraard staat de klassieke en traditionele Ceviche Bandera ook op het menu. Deze variant bestaat uit blokjes rauwe zeebaars gemarineerd in aji, tijgermelk en geglaceerde zoete aardappel.

Indrukwekkende cocktails

Behalve traditionele gerechten vind je ook traditionele cocktails op de kaart. Zoals het nationaal drankje van Peru: Pisco Sour. Een cocktail van fris-zure limoenen en suiker, met een schuimachtige kop van eiwit.

Ook klassiekers hebben ze een Peruaans tintje gegeven. De Piscojito is de Peruaanse variant van de klassieke Mojito.

restaurant Rotterdam

Ceviche y Maas

Delistraat 2
3072 ZK Rotterdam

Ceviche y Maas is geopend van dinsdag tot zaterdag van 17:00 tot 22:00.

Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de € 12,- en € 21,-. Ook kan je kiezen voor een drie of viergangenmenu van tussen de € 32,- en € 44,-. Aan een cocktail hangt een prijskaartje van ongeveer € 9,-.   

Meer Caribische hotspots in Rotterdam

Ceviche y Maas in Rotterdam
Ceviche y Maas

restaurant Rotterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.