Zo maak je de Peruaanse cocktail Pisco Sour

Weer eens wat anders dan een Mojito of Margherita: de Pisco Sour.

Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Peru, en schijnt door een Amerikaanse bartender in Peru bedacht te zijn in de jaren ’20. Pisco is een bekende sterke drank, gedestilleerd uit druiven, uit Peru en Chili (de landen ruziën nog altijd over wat de échte origine is), en vormt dan ook de basis van de Pisco Sour.

Zo maak je ‘m zelf:

Stock pisco sour0002Voor 1 persoon:

  • 50 ml Pisco (te koop bij de betere slijterij)
  • 35 ml vers limoensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 35 ml eiwit
  • IJsblokjes
  • Chuncho Bitters of Angostura Bitters
  • Optioneel: kaneel

Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud goed. Voeg ijs toe en schud opnieuw. Zeef in een glas en doe er wat druppels Chuncho Bitters op. Optioneel: een snuf kaneel erop.

Variant

Een variant is de Mango Sour, daarbij voeg je wat mangosap toe. Ook lekker is de Sour de Campo met gember en honing.

Stock pisco sour0001

Reageer op artikel:
Zo maak je de Peruaanse cocktail Pisco Sour
Sluiten