Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

OMG: er bestaat nu croissant-ijs met héél veel boter

Bij Supermoon Bakehouse in New York zijn ze een beetje gek. Ze serveren er croissant creaties. Anders kunnen we het niet noemen. De eetbare kunstwerkjes liggen ruimtelijk uitgestald op een roze marmeren tafel, alsof je in een atelier rondloopt. Hun nieuwste creatie heeft ook weer met croissants van doen: ze serveren nu croissant-ijs!

Supermoon Bakehouse… waar kende je die naam ook alweer van? We schreven al eerder over deze gekke patisserie in New York. Ze zijn ondermeer verantwoordelijk voor de crossushi (een croissant met een vulling van sushi) en de Ferrero Rocher-croissant. Die laatste hebben we trouwens hoogstpersoonlijk geproefd (iemand moet het doen…) en hij stelde niet teleur.

croissant-ijs van Supermoon Bakehouse
Supermoon Bakehouse

Croissant-ijs

Maar nu is er iets nieuws in croissant-land, oftewel bij Supermoon Bakehouse. Ze goten hun beroemde croissantjes in een ijsje. En dus eet je er nu croissant-ijs. Ja, ‘t is heus. Als je hun croissant butter soft serve bestelt, krijg je softijs gemaakt met de boter die ze gebruiken voor hun goddelijke croissants. Zoet, zout, hartig en ijskoud: een dansfeest op je tong.

Daar houden ze het niet bij. Bovenop je ijsje krijg je croissantkruim dat is gewenteld in extra zout en suiker. Ook zit er een krokantje op je ijsje, gemaakt van de signature croissant van Supermoon Bakehouse. Inclusief kleurtjes. En dat krokantje is ook weer op smaak gebracht met extra zout, boter en suiker.

This was sooo good! Buttery, salty, sweet softserve and the spoon changes colour! ??? . . #bitemenyc #supermoonbakehouse #croissantbuttersoftserve #softserve #sweetandsalty #dessert #sweettooth #nycfood #newyorkcity #manhattan #nycdessert #eatupnewyork #eatingforinsta #foodstagram #icecream #treatyoself #delicious #foodie #pastry #sweet

82 Likes, 8 Comments – ? Nadia Allan ? (@nadia_allan_) on Instagram: “This was sooo good! Buttery, salty, sweet softserve and the spoon changes colour! ??? . ….”

Zelfs het lepeltje is helemaal disco

Tegenstanders van de unicorn-trend en aanverwante food trends moeten nu misschien even wegkijken, want bij je croissant-ijs krijg je tot slot een lepeltje dat van kleur verandert onder invloed van warmte en kou. Die maakt deze snack tot een eetbare disco in een bekertje.

Proeven? Haast je naar Supermoon Bakehouse aan 120 Rivington Street in New York. 

Meer bijzondere croissants:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.