Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 21 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Hoera: de Foodhallen in Rotterdam zijn nú geopend!

De Kop van Zuid in Rotterdam wordt steeds leuker! En lekkerder: afgelopen week openden de Foodhallen in Rotterdam een vestiging. De succesvolle formule uit Amsterdam, maar dan in een Rotterdams jasje. Hier eet je sterrenstreetfood, bao’s, taco’s en nog veel meer.

De Foodhallen in Rotterdam zijn neergestreken in het monumentale Pakhuismeesteren. Een ontzettend tof pand dat alleen al aan de buitenkant de indruk wekt dat je ergens in het New Yorkse Meatpacking District verkeert. Binnen is het net zo bon: je vindt er designhotel Room Mate Bruno én dus de lekkerste Foodhallen van Rotterdam.

Foodhallen Rotterdam

Een ras-Rotterdamse foodhal

Er zijn in totaal 15 food stands waar je aan je trekken komt. Mede-oprichter Chong Chu (die ook mede-oprichter is van Foodhallen Amsterdam) benadrukt dat er is gezocht naar standhouders die echt uit Rotterdam komen. Want Foodhallen Rotterdam moeten ras-Rotterdams aanvoelen.

En proeven. Daarom eet je hier bijvoorbeeld burgers en (bitter)ballen van Maaslandse runderen bij Bavette en bij Indonesia schotelt Wai Man Lo samen met zijn compagnon Jim Prins van Bobby’s Gin (Rotterdamse gin met roots in Indonesië) je het lekkerste uit de Indonesische keuken voor.

Bao in de Foodhallen in Rotterdam

Sterrenstreetfood

Maar er zijn ook grote namen uit de culinaire wereld. Erik en Julien van Loo van Restaurant Parkheuvel** koken bijvoorbeeld sterrenstreetfood bij Foodshed. Denk aan een Lobster hotdog met curry mayo en spareribs van lam met pickled vegetables. En bij Bar Pulpo maken Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh van Herman den Blijker’s Las Palmas een family bucket vol kakelvers sea food voor je.

Er is zelfs een chef aanwezig uit de stal van het wereldberoemde restaurant El Bulli: Alvaro Martinez van Txosta maakt namelijk de lekkerste pintxos in de Foodhallen in Rotterdam.

Baomazing in De Foodhallen in Rotterdam

Wat proefden wij?

Een paar dingen die je volgens ons écht moet proeven in de Rotterdamse Foodhallen: begin met de pho rolletjes van VietYam. Da’s je favoriete soep, in de vorm van een rijstrolletje, met een superzacht velletje (lekkerder dan rijstpapier, vinden wij!).

Ook top: hun banh xeo-poffertjes met garnalen, om te delen. Superkrokant, zacht en met de heerlijke smaak van kokosmelk. En voor hun bánh mì (Vietnamees-Frans belegde broodjes) maken ze de boter en paté helemaal zelf.

Ketelbinkie

Proef ook beslist de taco’s al pastor bij Taqueria Lima (die ken je ook uit De Foodhallen in Amsterdam), die werken met verse maistortilla’s uit Mexico. Let’s Salsa maakte een eigen hot sauce voor de taqueria (op z’n Rotterdams Ketelbinkie gedoopt), die alleen in Rotterdam te proeven is.

Ook top: de Spaanse hammetjes, garnalenkroketjes en gestoofde runderwang bij Txosta en de pulpo op een stokje bij Bar Pulpo. Heel tof is ook hun filosofie: “We willen zorgen dat jongeren vis gaan eten”, zeggen ze hier. Hier eet je schelpen en vers sea food, zonder die hoge drempel die je vaak hebt (chique tenten, hoge prijzen).

Pintxos in De Foodhallen in Rotterdam
Let's Salsa voor Taqueria Lima
Taco's bij Taqueria Lima in De Foodhallen in Rotterdam
Bar Pulpo in Rotterdam
Vietnamese food in de Foodhallen in Rotterdam

Dit zijn alle standhouders in De Foodhallen in Rotterdam op een rij:

 • Ten to Three Bakery: Cupcakes, macarons en ander Rotterdams zoets.
 • Txosta: Spaanse Pintxos door ex-El Bulli chef Alvaro Martinez.
 • VietYam: Voorheen alleen met een foodtruck, nu in een vaste stand – authentiek Vietnamees eten.
 • Foodshed: Erik en Julien van Loo (Parkheuvel**) geven een streetfood interpretatie van een sterrenmaaltijd.
 • Bar Pulpo: Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh (Las Palmas) serveren het beste uit de zee.
 • Roffa Foodhallen: Op en top Rotterdam met heerlijk gerookt vlees en BBQ.
 • Taqueria Lima: Verhuist mee vanuit Foodhallen Amsterdam en serveert taco’s in alle soorten en maten.
 • Indonesia: Na een pauze keert deze publiekslieveling terug met authentiek Indonesisch eten.
 • Baomazing: Chinees streetfood met onder andere gestoomde bao’s en dim sum.
 • Bavette Burgers & Ballen: Van eigen Wagyu en Hereford runderen serveert Bavette de lekkerste burgers en bitterballen.
 • La Pizza: De Rotterdamse bekende serveert authentieke steenoven pizza en antipasti.
 • BACKYARD: Vega(n) gerechten, drankjes en feel good vibes – all day.
Bao's in De Foodhallen in Rotterdam
Foodhallen Rotterdam

Meer leuke food hallen in Nederland:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.