Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 8 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Van Koreaanse fried chicken tot schnitzels bij Bar Ramona in Amsterdam-West

We baalden wel een beetje, toen The Fat Pie in Amsterdam zijn deuren sloot. Alleen al vanwege het gemis van die goddelijke Henny Colada’s die ze schonken. Maar inmiddels heeft het pand aan de De Clercqstraat in Amsterdam-West een mooie nieuwe bestemming gekregen. De stoere Ramona is er ingetrokken: een zusje van ondermeer Bar Basquiat, Waterkant en Superette.

Ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, die Ramona. “Knap, maar wel met een rauw randje”, zegt eigenaar Riad Farhat in Het Parool. Hij maakt deel uit van De Drie Wijzen uit Oost, een collectief van horecaondernemers met inmiddels 18 zaken op hun naam.

Bar Ramona in Amsterdam
Bar Ramona Amsterdam

De menukaart van Ramona

Dat zie je ondermeer aan het interieur, maar ook aan de menukaart. Je kunt ontbijten, lunchen, dineren en borrelen bij Ramona, en hoewel de menukaart een allemansvriend lijkt, zijn er toch ook gewaagdere keuzes. De avocado toast heeft hier bijvoorbeeld furikake en mierikswortelcrème, maar je hapt er ook een good old broodje grillworst met picallilly mayonaise (uiteraard op zuurdesem).

Ook eet je hier (‘s avonds) toast cannibale met Ramona’s eigen filet americain en een zachtgekookt ei, Koreaanse gefrituurde chicken wings, mosselen in witbier en een goede schnitzel met aardappelsalade en vossenbessen.

Mosselen in witbier bij Bar Ramona in Amsterdam

Het adres van Bar Ramona:

Ramona zit naast het populaire Rotisserie (die van die goddelijke kip en burgers) en je kunt nog steeds binnendoor naar de andere kant sneaken.

De Clercqstraat 79, Amsterdam

Openingstijden: maandag t/m vrijdag geopend vanaf 08:00 uur, zaterdag en zondag vanaf 09:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is Ramona geopend tot 03:00 uur, op alle andere dagen tot 01:00 uur. 

Meer restaurants in Amsterdam-West:

Het interieur van Bar Ramona

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.