Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 6 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

The Fat Pie in Amsterdam: goddelijke pizza’s, New York-style

Niet alleen kun je aan de De Clerqstraat in Amsterdam de lekkerste kip halen: er zijn nu ook goddelijke pizza’s in town. Restaurant Rotisserie heeft er namelijk een broertje bij! Bij The Fat Pie eet (en haal) je pizza’s, New York-style. Tel daarbij op schandalig lekkere gehaktballen (met merg!), cocktails en softijsjes en je waant je in de food-hemel.

The Fat Pie in Amsterdam

De naam The Fat Pie is een verwijzing naar de term ‘pie‘, zoals Amerikanen pizza’s ook wel noemen. Het restaurant brengt dan ook een ode aan al die verschrikkelijk lekkere (en een tikkeltje guilty) smaken en gerechten uit New York. Maar, ze zijn bij The Fat Pie wel van plan om je te laten zien hoe je favoriete Amerikaanse gerechten nog beter kunnen smaken.

Dat doen ze onder andere door alles vers te maken. Pizzadeeg, sauzen, brood, pickles: de hele rambam.

The Fat Pie

Pizza met fried chicken

Pizza eten bij The Fat Pie is wel even een compleet andere ervaring dan zomaar ergens pizza’s eten. Zo vind je hier unieke pizza’s met ballen. Soms letterlijk: denk aan de pizza met meatballs. Maar ook aan de BBQ Fried Chicken Pie, met de beroemde fried chicken van hun naastgelegen restaurant Rotisserie. Oh yeah! Lekker met Cheddar, Mozzarella, barbecuesaus, mais en rode ui.

Of de Pastrami Pie met dijon bechamel, Gruyère, zuurkool, pastrami, Russische dressing en krokantjes van roggebrood. Ook een opvallende verschijning op het menu: Wolfgang Puck’s Salmon Pie. Da’s een ode aan de beroemde chef Wolfgang Puck in een pizza. Denk aan crème fraîche, gerookte zalm, rode ui, haringkaviaar en verse kruiden.

The Fat Pie

Meer dan pizza’s

Naast pizza’s heeft The Fat Pie nog veel meer lekkers dat je móét proeven. Lemon pepper chicken wings bijvoorbeeld. Of Hell’s Meatballs: gehaktballen (en joekels ook nog) gevuld met beenmerg, overgoten met pittige romescosaus en flink wat gerapste Parmezaanse kaas.

Of wat te denken van de Burnt Caesar Salad, met miso bagna cauda, ricotta en broodkruim?

Softijs met knettersuiker

Ook de afdeling booze moet je hier checken: zo staat er een niet te versmaden Hennesy Colada-milkshake op de kaart (het recept vind je hier) en cocktails als de Kentucky Sour en een Espresso Martini. Goede speciaalbiertjes hebben ze ook.

En trek je zwangerschapsbroek maar aan: je kunt hier ook je softijsje customizen met de lekkerste toppings. Denk aan cherry Bourbon, zoute popcorn en knettersuiker.

The Fat Pie is inmiddels helaas gesloten. Voor heerlijke pizza’s verwijzen we je graag door naar nNea pizza.  

Adres The Fat Pie

De Clercqstraat 79H
1053 AG Amsterdam

Meer hotspots zoals The Fat Pie:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.