Redactie
Redactie Lunch 14 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Vlaams op z’n lekkerst: toast cannibale

Een echte Vlaamse klassieker is de toast cannibale (of ‘toast kannibaal’). Knapperige toast besmeerd met préparé (de Vlaamse benaming voor filet americain), aangemaakt met echte smaakmakers. Als je dol bent op steak tartare, vind je dit vast heerlijk.

Snijd het rundvlees met je allerscherpste mes zo fijn mogelijk. Je kunt ook vragen of je slager dit kan doen, maar zorg dan wel dat het vlees super vers is en je het direct gebruikt. Je kunt eventueel ook een keukenmachine gebruiken: snijd het vlees dan in dobbelstenen, doe in de machine en pulse steeds kort. Maal het niet té fijn.

Doe het gehakte vlees in een kom, kruid met zout en peper en zet in de koelkast tot gebruik (liefst zo snel mogelijk).

Toast het brood. Over het feit of de korst van het brood afgesneden dient te worden, gaan hele discussies, dus doe vooral wat jij lekker vindt! Hak de kappertjes en augurkjes fijn en snipper het sjalotje heel klein.

Meng het verse gehakt met de mayonaise, ketchup en Worcestershiresaus en roer goed door. Roer er vervolgens de fijngehakte sjalot, augurken en kappertjes door. Als je het geheel te droog vindt, kun je eventueel wat goede olijfolie toevoegen.

Besmeer het getoaste brood met het aangemaakte gehakt. Genieten maar!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.