Culy Homemade: watermeloensalade met ham en citroenpesto

Deze watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa zal alle aandacht trekken wanneer je ‘m op tafel zet. Wij doen dat bijvoorbeeld graag als bijgerecht bij de barbecue (heerlijk bij vlees!), ├│f gewoon als lunch. Hebben we dit soort zomerse taferelen gemist? Meer dan een klein beetje…

Het geheime ingredi├źnt in de citroenpesto zijn gekonfijte citroenen. Tegenwoordig vind je die gewoon in de Albert Heijn, van het merk SOUQ. Handig!

Sowieso is dat een heel goed idee om zo’n potje aan te schaffen. Het is namelijk ook lekker in Arabische stoofpotjes, marinades en pasta’s.

Een watermeloen snijden zonder je vingers te verliezen: zo doe je dat

watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Watermeloensalade met parmaham en citroenpesto

Toast de quinoa in een droge koekenpan tot hij begint te poffen en een mooi bruin kleurtje krijgt. Haal de quinoa van het vuur en laat afkoelen.

Verdeel vervolgens de blokjes watermeloen en de stukjes ham over twee borden.

Zo zoek je een rijpe watermeloen uit

Doe alle ingredi├źnten voor de citroenpesto in een vijzel of keukenmachine en mix tot een homogene massa. Proef er vervolgens van en voeg eventueel meer citroensap, olijfolie, zout en peper toe. Blijf mixen tot je de gewenste textuur en smaak hebt.

Lepel nu de citroenpesto op de borden. Maak de watermeloensalade tot slot af met extra basilicumblaadjes, de gepofte quinoa en de partjes citroen.

watermeloensalade met ham, citroenpesto en gepofte quinoa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met watermeloen:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: watermeloensalade met ham en citroenpesto
Sluiten