Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kabeljauwburger met koolsalade en dikke frieten

Wil je een keer doordeweeks vis eten, maar wel een snelle maaltijd bereiden? Onze tip zou dan zijn: een lekkere kabeljauwburger bakken. Altijd goed met een frisse salade van kool en dikke frieten.

Het maken van een goede visburger kent andere regels dan wanneer je een burger van vlees zou maken. Het is namelijk belangrijk dat je de vis niet maalt. Door de vis heel te laten krijgt je kabeljauwburger de lekkerste textuur. Wel kun je de vis met een scherp mes in kleine stukjes snijden, maar voor het gemak kiezen we ervoor om de vis heel te houden.

Vis kopen in de supermarkt? Zo maak je de beste keuzes

 

Je hoort het al, een kabeljauwburger vormt een super makkelijke maaltijd. We maken de burger het liefst met een krokant korstje van panko, dat kun je vinden in in het Japanse schap in de supermarkt. Verder gaat er een frisse koolsalade op. Want kool gaat supergoed samen met vis. Kijk maar eens naar deze vistaco’s.

Het sausje van de burger is een snelle remoulade geworden met mayo, groene kruiden en kappertjes. En een plakje kaas is optioneel, dat vinden we ook zo lekker bij een Filet-O-Fish.

Kabeljauwburger bakken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo moet je een kabeljauwburger bakken

  1. Begin met het maken van de koolsalade. Voeg hiervoor alle ingrediënten toe aan een grote kom en meng goed. Zet in de koelkast terwijl je de kabeljauwburger gaat bakken.
  2. Maak vóór het bakken van de visburgers de snelle remouladesaus. Meng hiervoor mayonaise, mosterd, citroensap, kappertjes, augurk, sjalot, peterselie, dille, peper en zout in een kommetje. Zet ook in de koelkast.
  3. Pak er 3 schalen bij, vul er een met maizena, een met een geklutst eitje en een met panko. Bestrooi met peper en zout en meng goed. Verwarm ondertussen olie in een frituurpan tot 180 graden.
  4. Dep de kabeljauwhaasjes droog en druk in de maizena. Voeg daarna toe aan het ei en druk als laatst in de panko. Druk goed aan, zodat de kabeljauwburger goed is gepaneerd.
  5. Frituur de visburgers 2 tot 3 minuten per kant, zodat ze rondom goudbruin en krokant zijn, en gaar vanbinnen. Bestrooi met zeezout en laat uitlekken op een stuk keukenpapier
  6. Rooster ondertussen de hamburgerbroodjes in een pan met boter en frituur ook de dikke frieten volgens de aanwijzing op de verpakking, zodra de kabeljauwburger uit de frituurpan is.
  7. Besmeer de burgerbroodjes met de remouladesaus. Daarbovenop gaat de koolsalade met een plakje cheddar. Leg de kabeljauwburger erbovenop en zet het kapje van de burger erop.
  8. Serveer met dikke frieten en extra koolsalade.
Kabeljauwburger bakken
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer makkelijke doordeweekse maaltijden met vis:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.