Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 16 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke oranje buns met sinaasappelglazuur (met croissantdeeg uit blik!)

Koningsdag, EK of WK? Of heb je gewoon zin in een heerlijke bun met sinaasappelsmaak? Maak dan deze oranje buns met sinaasappelglazuur. Supersimpel, want we gebruiken croissantdeeg uit blik!

Cinnamon buns, kardemom buns, breakfast buns: in de hipste bakkerijen zie je de lekkerste versie van deze pastry voorbijkomen. Maar je hoeft geen bakker te zijn om zelf superzachte broodjes te bakken. De truc? Dat is het gebruik van croissantdeeg uit blik! Daarmee bak je zelf deze oranje buns, zonder al te veel moeite en tijd.

In de vulling gaat sinaasappelmarmelade en die smeren we er ook bovenop. Hierdoor worden de oranje buns lekker sticky, om je vingers bij af te likken!

5 dingen die je wél kunt maken met kant-en-klaar croissantdeeg (uit een blikje)

Met Koningsdag serveren we de oranje buns graag bij de brunch. Maar ook tijdens het WK, EK en andere oranjekleurige feestdagen. Nog meer inspiratie nodig? Kom alvast in de stemming met deze recepten voor Koningsdag!

Oranje buns voor Koningsdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Oranje buns met sinaasappelglazuur maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit tot een rechthoekige lap. Ga er met de deegroller overheen en zorg dat alle gaatjes en naden zijn gedicht. Snijd het deeg in 6 kleine rechthoeken.
  3. Meng boter met suiker en sinaasappelmarmelade tot een glad mengsel en verdeel over ieder plakje deeg.
  4. Rol het deeg via de lange zijde op en snijd doormidden. Vlecht de twee stukken deeg en rol vervolgens de buns op. Druk goed dicht, zodat de broodjes niet uit elkaar rollen tijdens het bakken.
  5. Leg de oranje buns op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met sinaasappelmarmelade en zet ze in de oven. Bak in 20 tot 30 minuten gaar en goudbruin.
  6. Maak ondertussen het glazuur. Meng roomkaas met poedersuiker, sinaasappelsap en eventueel een scheutje oranjebloesemwater tot een glad geheel.
  7. Haal de oranje buns uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrijk met het sinaasappelglazuur en serveer.
Oranje buns voor Koningsdag
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

In de oranjestemming? Maak dan eens een van deze recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.