Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 30 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo zoek je een rijpe watermeloen uit

Summer’s heeere! Dat betekent dat watermeloenen weer in grote aantallen over de toonbanken gaan rollen. Wil je weten hoe je een rijpe watermeloen scoort? Hier moet je op letten.

Uit ’t vuistje, in deze frisse rice paper rolls met kip of in Mexicaanse watermeloenlimonade: met watermeloen kun je heel wat kanten op. Toch is het belangrijk om de rijpe stuks eruit te vissen, want alleen dan zijn ze heerlijk zoet en sappig.

Zo zoek je een rijpe watermeloen uit

1. Check of de watermeloen een vlek heeft

Bij een eerste aanblik op de watermeloenen zie je meteen of de meloenen een grote gele vlek hebben of niet. Kies diegene mét vlek, want die hebben een tijdje in de zon gelegen om daar te rijpen. Zonder die vlek heeft de watermeloen minder tijd gekregen in de zon, waardoor hij automatisch minder rijp is.

2. Check de kleur van het knopje van de watermeloen

Aan de zijde van de watermeloen vind je een knopje. Ga op zoek naar bruine knopjes, want dat betekent dat de watermeloenen werden geplukt toen ze rijp waren. Een groen knopje daarentegen is een teken dat de watermeloen geplukt werd voordat ’ie rijp was.

3. Check het geluid als je op de watermeloen klopt

Een derde test is om op de watermeloen te kloppen. Hoor je een hol geluid, dan zit je goed. Dat betekent namelijk dat er binnenin heel veel water (en dus juicyness!) aanwezig is.

4. Check of je de watermeloen lichtjes kan induwen

Tot slot kun je je kansen op een perfecte watermeloen perfectioneren door de watermeloen lichtjes in te duwen met je duim. Is de watermeloen keihard? Geen goed teken. Echt sappige watermeloenen zijn lichtjes flexibel.

Als je eenmaal de perfecte watermeloen hebt gevonden is het een kwestie van ze aan snijden, er iets heerlijks mee bereiden (of gewoon zo), te beseffen dat het zomer is en dat het leven goed is.

Meer watermeloen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.