Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Taarten & Cake 25 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste taartrecepten op Culy (omdat er altijd reden is tot feest)

Of je nu jarig bent, promotie hebt gekregen, de aardbeien in het seizoen zijn of je opgevrolijkt moet worden na een ritje door de regen: er is altijd wel een reden om taart te eten. Denk de slingers en confetti er zelf bij, en klaar is Kees. Dit zijn de lekkerste taartrecepten uit ons archief!

De állerlekkerste taartrecepten

Welke ga jij vandaag bakken?

Foto van een zomerse fruittaart (taartrecepten)

Zomerse fruittaart met héél veel fruit (en room!)

Om maar meteen goed met de deur in huis te vallen: zomerser dan deze fruittaart wordt het niet. Eet ‘m op het bankje onder de appelboom, of gewoon stiekem tijdens de lunch op kantoor. Fruit is gezond, toch?

Taartrecept: Zomerse fruittaart met héél veel fruit (en room!)

Foto van een no-bake limoncello tiramisutaart (taartrecepten)
Smaakmenutie

No-bake limoncello tiramisutaart

Ook deze tiramisutaart met limoncello is heerlijk fris (en ook nog eens binnen 30 minuten klaar). Je kunt ‘m eten als dessert, maar ook gewoon bij de koffie (met likeur, uiteraard). En geen zorgen voor de niet-alcohol-drinker of de dames die in verwachting zijn: de alcohol verdampt geheel. Maken die taart!

Taartrecept: No-bake limoncello tiramisutaart

Foto van een klassieke Hollandse appeltaart (taartrecepten)
Culy.nl

Klassieke Hollandse appeltaart

Een klassieke Hollandse appeltaart hoort thuis in het repertoire van elke thuisbakker. Deze versie voldoet aan alle eisen: een knapperige korst, zachte appel-kaneelvulling en het lekkerst met een klodder lobbige slagroom. Vooral lekker met appels uit eigen appelboom, als je die hebt. Dit taartrecept heb je nodig in je leven

Taartrecept: Klassieke Hollandse appeltaart

Chocoladetaart van Jamie Oliver
Jamie Oliver

De supermakkelijke chocoladetaart van Jamie Oliver

Minstens net zo belangrijk om tot je basiskennis te rekenen, is het recept voor de chocoladetaart. En tot wie kun je je dan beter richten dan naked chef Jamie Oliver? Exact. Voor de vulling en topping van deze taart gebruik je slagroom, een simpele chocoladesaus en vers fruit, maar hierin kun je natuurlijk volop variëren.

Taartrecept: De supermakkelijke chocoladetaart van Jamie Oliver

Foto van een Kinder Bueno-cheesecake (taartrecepten)

Kinder Bueno-cheesecake

Minstens even veel chocolade, minstens even lekker en nét wat origineler is deze taart met Kinder Bueno. Nee, dat eet je niet alleen als tienjarige. Ook de chocoladesprinkles erop niet.

Taartrecept: Kinder Bueno-cheesecake

Foto van een worteltaart (carrot cake) met mascarponecrème (taartrecepten)
Culy

Goddelijke worteltaart (carrot cake) met mascarponecrème

Ook een worteltaart moet je natuurlijk ooit gebakken hebben. Klinkt misschien wat herfstig, maar door de frisse (doch machtige) crème kun je ‘m ook prima in de lente en zomer eten. Tip: maak je eigen worteltjes van fondant voor erbovenop.

Taartrecept: Goddelijke worteltaart (carrot cake) met mascarponecrème

Foto van een pannacotta taart met salted caramel (taartrecepten)
Culy.nl

Pannacotta-taart met salted caramel

Pannacotta kennen we vooral als dat zalige, zachte dessert dat je in kleine eenpersoonsglaasjes geserveerd krijgt. Of soms uitgestort als een puddinkje. Maar: je kunt ook een pannacotta-taart maken! Wij maken een variant met s . Wie kan dat zo’n taartrecept weerstaan?

Taartrecept: Pannacotta-taart met salted caramel

Foto van een banoffee cheesecake (taartrecepten)

Banoffee cheesecake

Als je tóch minder van de salted caramel bent, kun je altijd nog voor de gewone zoete variant gaan. Deze banoffee cheesecake is heerlijk zoet en een beetje plakkerig – precies zoals het hoort.

Taartrecept: Banoffee cheesecake

Foto van een no-bake citroen-meringuetaart (taartrecepten)

No-bake citroen-meringuetaart

Tot slot een optie voor degenen zonder oven thuis – want ook dan kun je nog gewoon taart bakken. Deze no-bake citroen-meringuetaart, bijvoorbeeld. Yum. 

Recept: No-bake citroen-meringuetaart

Wegkwijlen bij meer taartrecepten?

Zit jouw ideale taart hier nét niet bij! No worries: onder taarten en cakes hebben we nog veel meer recepten voor je online staan. Ga je liever voor plantaardig, dan hebben we bijvoorbeeld een heerlijk recept voor vegan bananenbrood met salted caramel online staan (ja, echt). En wat dacht je van cake gemaakt van ijs?

Elke dag geïnspireerd worden met de lekkerste recepten? Meld je aan voor Culy’s Recept van de Dag.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.