Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Jeugdsentiment in een taart: Kinder Bueno cheesecake

Toen Culy-lezer Anouk ons dit recept toestuurde, wisten we het meteen: deze taart moéten we maken. Goed voor de lijn is hij alles behalve, maar soms willen we daar juist even niet aan denken en alleen maar… genieten!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Laat de boter op kamertemperatuur komen of maak zacht met een rasp. Verkruimel de koekjes en kneed de boter erdoor. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verspreid het koekjesmengsel over de bodem.

Bak de bodem een kwartier in de oven en zet vervolgens apart om af te koelen. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.

Meng de MonChou in een grote kom en mix tot een glad mengsel. Kneus de inhoud van vijf pakjes Kinder Bueno in een aparte kom en zet een minuut in de magnetron. Voeg de suiker en bloem toe aan het roommengsel, samen met de gesmolten Kinder Bueno. Meng goed.

Voeg de eieren en eidooiers toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel. Roer er tot slot de crème fraîche door en giet het mengsel in de springvorm. Zet een kwartier in de oven.

Haal de cheesecake uit de oven en verlaag de temperatuur naar 100 graden. Haal met een mes de rand van de taart los en schuif weer terug in de oven. Laat deze nog een uur bakken en vervolgens tien minuten met de ovendeur op een kiertje afkoelen.

Laat verder afkoelen op het aanrecht tot kamertemperatuur. Smelt voor de decoratie de helft van de chocoladereep en versier hiermee de taart (dit hoeft niet netjes). Breek de resterende repen Kinder Bueno in stukjes en verdeel over de cheesecake. Voeg eventueel (dit hoeft niet) nog naar smaak extra chocolade sprinkles toe.

DSC_1131

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.