Culy
Culy Dessertrecepten 6 juli 2014

No bake citroen-meringuetaart

Dat we dol zijn op citroen-meringuetaart moge duidelijk zijn. We hebben al een klassieker, maar vandaag gaan we voor deze versie van Andy McDonald die niet in de oven hoeft. 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Smelt de boter en verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Meng de boter goed door de kruimels. Bekleed de taartvorm met bakpapier en druk de kruimels stevig in de vorm, zodat er een bodem ontstaat. Laat de bodem ongeveer 20 minuten in de koelkast hard worden.

Rasp en pers de citroenen. Splits twee van de vijf eieren; gebruik voor de curd de dooiers, maar bewaar de eiwitten voor het eiwitschuim. Meng de suiker, de drie resterende eieren, dooiers, citroensap en circa twee-derde van het citroenrasp in een kom. Roer dit au bain-marie tot een dikke curd en meng er als laatste de boter in stukjes doorheen.

Schenk de curd op de koekjesbodem, bestrooi met het resterende citroenrasp en laat ongeveer een uur in de koelkast afkoelen.

Splits het ei. Klopt het eiwit, samen met de achtergehouden eiwitten schuimig en voeg de suiker in drie delen toe. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim op de taart en karamelliseer met de gasbrander.

Lemon meringue taart stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
No bake citroen-meringuetaart
Sluiten