Banoffee cheesecake

Culy 30 mei 2017 Recepten

Banoffee cheesecake: dat wil je proeven. Dat dacht Bianca van de fijne blog De Keukenboef ook, en zij maakte dit fijn exemplaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier

Maak als eerst de bodem van de taart. Doe de Oreo-koekjes (inclusief witte vulling) in je keukenmachine en maal helemaal fijn. Laat de boter smelten en voeg deze bij de fijngemalen koekjes. Roer goed door elkaar en stort in de springvorm. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel en zet minimaal 15 minuten in de koelkast om hard te laten worden.

Vervolgens maak je de vulling. Pureer twee bananen samen met de roomkaas, eieren en bloem tot een glad mengsel. Zet apart.

Maak tot slot de karamel/toffee, zodat je de taart in een keer af kan maken. Zet het suiker en water op in een pannetje om karamel te maken. Belangrijk hierbij is dat je niét gaat roeren. Verwarm in de tussentijd de slagroom tot lauwwarm. Is de suiker opgelost en zie je een mooie lichte bruine kleur ontstaan, zet het vuur uit, voeg de slagroom toe en roer goed door elkaar. Voeg tot slot een eetlepel koude roomboter toe, mengen en laat 10 minuten afkoelen.

Meng 3/4 van de karamel en de roomvulling en stort deze op de bodem. Bak de banoffee cheesecake in 30-40 minuten op 180 graden. De taart is goed als deze in het midden nog een klein beetje drilt. Zet de oven uit, maar laat de taart erin staan, en laat minimaal 2 uur afkoelen in de oven.

Hak in de tussentijd de Werther’s Original en pecannoten in stukjes en snijd vlak voordat je de taart gaat versieren de banaan in plakjes. Verwarm de overgebleven 1/4 van de karamel licht, zodat deze weer vloeibaar wordt. Versier de taart met plakjes banaan, toffee en pecannoten. Tot slot drizzle je de karamel over de taart.

Banoffee cheesecake

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Voor 12 personen:

  • 200 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 rol Oreo koekjes
  • 200 gram kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom
  • 25 gram + 1 eetlepel ongezouten roomboter
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram Werther’s Original

de Keukenboef

Reageer op artikel:
Banoffee cheesecake
Sluiten