Redactie
Redactie Dessertrecepten 17 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke worteltaart (carrot cake) met mascarponecrème

Wie kan een deze worteltaart (ook wel carrot cake) nu weerstaan? 

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm of bakblik in. Voor de zekerheid kun je er ook nog bakpapier inleggen.

Doe de gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, eieren en een snuf zout in een kom en meng met een garde of handmixer. Zeef het bakmeel en doe dit in de kom en mix goed door. Roer de rozijnen erdoorheen. Giet het beslag in je taartvorm.

Bak de carrot cake in het midden van de oven ongeveer 45 minuten; check daarna of de cake gaar is (bijvoorbeeld met een satéstokje, het stokje moet er schoon uitkomen). Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Tijd voor de mascarponecrème! Zorg dat de 75 gram roomboter zacht en op kamertemperatuur is, maar niet gesmolten, zoals bij de taart hierboven beschreven. Doe de zachte boter samen met de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence in een kom en klop met een mixer. Er moet een mooie, gladde maar dikke crème ontstaan.

Als de cake is afgekoeld, kun je de mascarponecrème over de worteltaart smeren met een paletmes of lepel. Een beetje slordig mag best! Zet de cake een kwartiertje in de koelkast om de crème op te laten stijven.

Tip: voor een extra mooie taart, kun je er twee bakken en er lagen van snijden. Tussen elke laag doe je dan een laagje mascarponecrème  (je moet dan wel iets meer maken).

Afbeelding van worteltaart met mascarponecrème

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.