Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 23 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rode kool met bier, schnitzels en biermayonaise

Fris weer schreeuwt om bier & schnitzels! Want dit seizoen vraagt om krachtvoer, waarmee we onze lijven kunnen verwarmen. Wij maken een rode kool-recept met bier, bakken er schnitzels bij en serveren die met biermayonaise. Dat lees je goed: biermayonaise.

Voor deze rode kool met bier houden we een te gek recept van Matty Matheson aan. Zijn rode kool-recept is zó vullend en verwarmend, dat je bij dit gerecht geen aardappelpuree of andere koolhydraten nodig hebt. Maar serveer er gerust wat aardappelpuree of – heel Duits – spätzle in beurre noisette bij.

Let op: de rode kool moet zeker zo’n 1,5 uur stoven, dus begin op tijd (en pak er een lekker boek of serie bij).

Rode kool koken met bier
Nancy van Batenburg voor Culy

Rode kool recept met bier en spek

  1. Snijd het spek in grote blokjes, ongeveer ter grootte van Engelse drop (de vierkante). Bak ze in een hoge pan met dikke bodem op laag vuur rondom bruin in een klein beetje olijfolie.
  2. Voeg de gesneden ui en de knoflook toe en laat eventjes bakken, tot de boel lekker zacht wordt. Voeg dan de boter, de mosterd en het karwijzaad toe.
  3. Snijd de rode kool in kwarten en halveer die stukken ook weer. Snijd elke part in 3 grote stukken. De kool mag lekker grof blijven, dus hak er geen reepjes van! Voeg de stukken rode kool toe aan de pan.
  4. Doe dan ook de rode wijnazijn en de inhoud van het flesje bier bij de kool in de pan. Roer alles goed door, breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. De rode kool mag zo 1,5 uur stoven.
Schnitzel met biermayonaise
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Schnitzel bakken

  1. Roer voor de biermayonaise alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.
  2. Leg de schnitzels op een snijplank, bedek ze met plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer.
  3. Zet drie borden of klaar: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met het paneermeel. Kruid de bloem met zout en peper. Haal de schnitzels achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
  4. Verhit een grote koekenpan op medium vuur, voeg een grote klont boter toe. Laat de schnitzels bakken tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Bestrooi tenslotte nog met wat extra zout.
  5. Serveer de schnitzels naast de rode kool en druppel de biermayo er in streepjes overheen. Drink er een (Bock)biertje bij.

Meer lekkere rode kool-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.