Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 24 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Zelf wijn maken? Met deze Make Your Own Wine Kit kan het

We kennen allemaal wel de potjes met de benodigde ingrediënten om chocolate chip cookies te bakken of zelfs de pakketten waarmee je je eigen bier kunt brouwen, maar voor alle wijnliefhebbers is er nu een heel nieuw speeltje: een Make Your Own Wine-kit. Jawel, een box vol met alle ingrediënten en benodigdheden om zelf wijn te maken.

Ook Master of Wine (en Culy’s wijnkenner tijdens het wijnspreekuur) Cees van Casteren is ook enthousiast over de kit: “Zelf wijn maken is een hogere bezigheid dan het drinken ervan. Wijn van je eigen ‘Château’, wie wil dat nou niet?”

En dat is een goede vraag van Cees. Wij kunnen niet wachten om tijdens de feestdagen onze homemade wijn te serveren.

Zelf wijn maken

Maar is zelf wijn maken niet enorm moeilijk (a.k.a. wie gaat de druiven stampen)? Het wijnmaakproces (van ruim 20 stappen) kost je best wat handelingen en wachttijd, maar is alles behalve moeilijk. Bij de kit zit een uitgebreide instructie hoe je precies te werk gaat.

En don’t worry: er komt geen druif aan te pas. Je gebruikt in plaats daarvan een druivensapconcentraatmengsel (en dat is dan ook weer een handig woord voor iedereen die galgje speelt tijdens de feestdagen).

Good to know: Welke wijn drink je bij het gourmetten?

Wel moet je even geduld hebben. De wijn smaakt beter als je ‘m na het maakproces nog zo’n één tot twee weken laat liggen.

In de kit vind je (bijna) alle ingrediënten en materialen die je nodig hebt voor het wijn maken. Je moet alleen zelf een plastic lepel/spatel hebben en wat suiker toevoegen.

Waar koop ik de kit?

Het wijnpakket is verkrijgbaar bij HEMA en kost €32,50. Met de kit kun je rode en witte wijn maken en uit elke kit haal je tot wel vijf liter wijn. De stappen van het maken van rode wijn of witte wijn verschillen licht van elkaar. Cheers!

Dit smaakt misschien lekker bij je wijn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.