Beurre noisette maken in de magnetron

Er zijn een paar dingen die we écht onweerstaanbaar vinden bij Culy: bacon, pasta, salted caramel en… beurre noisette. Nu is beurre noisette maken gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Maar het wordt al helemaal doodeenvoudig met de truc in deze video.

Beurre noisette maken in de magnetron

Beurre noisette maken kan iedereen. Je moet alleen doorgaans wél even je snufferd op die pan gericht houden (en je dus niet ondertussen laten afleiden door je telefoon). Je laat de boter net zolang verwarmen tot de eiwitten bruinen en de boter een verslavend lekkere, nootachtige smaak krijgt.

Dat is vooral een kwestie van voortdurend roeren en als de boter nét nog niet de juiste kleur bruin heeft, de boter bliksemsnel overgieten in een schaaltje. Opletten geblazen dus. Maar Justin Chapple laat in bovenstaande video zien dat het helemaal niet zo’n benauwd gebeuren hoeft te zijn. Laat je magnetron het klusje klaren!

beurre noisette maken

Hoe werkt het?

Doe de boter in een magnetron bestendige schaal. Leg er een vel bakpapier bovenop en tot slot een magnetron bestendig bord. Het bord werkt als een deksel.

Zet de magnetron op vol vermogen en laat de boter in 5 tot 7 minuten transformeren tot beurre noisette. Check om de minuut even of de boter al de juiste kleur en geur heeft.

Daarna kun je er natuurlijk allerlei lekkers mee maken. Van homemade tortellini tot aan snelle gnocchi en van coquilles tot aan botercake met beurre noisette-frosting. Ooh la la…

beurre noisette maken

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Beurre noisette maken in de magnetron
Sluiten