Redactie
Redactie Budgetrecepten 27 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Homemade taco’s met kip, avocado en rode kool

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: taco’s met kip, avocado en rode kool.

Meng in een kom de tarwemeel met 100 ml water, snufje zout en een scheutje olijfolie tot een deegbol. Maak 8 bolletjes van de deegbol en rol elk bolletje uit met een deegroller tot een dunne cirkel, met een diameter van 10 cm. Verhit een scheutje olie in een grillpan en bak de taco’s rondom goudbruin in 3 minuten. Als je heel lui bent, kun je natuurlijk ook kant-en-klare tortilla’s kopen.

Breng een pan met 1,5 liter water aan de kook samen met het kippenbouillonblokje. Pocheer de kip in 10-15 minuten gaar. Haal de kip uit het water en verwijder het vel. Haal het kippenvlees van de botten af met behulp van een vork. Breng de kip op smaak met peper en zout.

Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de helft van de rode kool fijn en doe dit in een kom samen met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de tomaten in vieren en hak de koriander fijn. Pel de ui en snijd in gelijke dunne ringen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Verwijder het vel en snijd de avocado in de lengte in gelijke dunne plakken. Snijd de limoen in vieren.

Verdeel de gepocheerde kip over de taco’s samen met de rode kool, de ui, de tomaatjes en de avocado. Garneer met de koriander en de limoen partjes. Verdeel de taco’s over de borden.

Homemade taco's met kip, avocado en rode kool

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.