Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vlierbloesem sour met passievrucht

Wat is cocktails maken toch een fijne bezigheid. De ingrediënten nauwkeurig afwegen (belangrijk!), het geluid van kletterende ijsblokjes wanneer je aan het shaken bent, de aroma’s van vers limoensap… Wij komen er helemaal van tot rust. Deze vlierbloesem sour is een echte lentecocktail: zacht en met een zoetje, maar toch ook zalig fris.

Vlierbloesem is afkomstig van de vlierstruik: een metershoge struik (of zelfs een klein boompje) met volumineuze trossen witte bloemetjes. De struiken groeien zowel in Europa als Azië en zijn (in Nederland) in het seizoen van mei tot juni.

Een ode aan vlierbloesem

De bloemetjes ruiken fantastisch en die geur vertaalt zich naar een net zo geweldige smaak: friszoet maar ook heel zacht. Omwille van het korte seizoen wordt vaak siroop of extract van de bloem getrokken: producten die je lang kunt bewaren zodat je een heel jaar lang de smaak van vlierbloesem bij je kunt hebben.

En zo is er dus ook vlierbloesemlikeur: een frisse, zachtzoete alcoholische drank die zich uitstekend leent voor cocktails. Vlierbloesemlikeur vind je onder meer bij Gall & Gall of online. Alleen al voor deze vlierbloesem sour is het ‘t waard om zo’n flesje in huis te halen.

Vlierbloesem sour cocktail met passievrucht
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de vlierbloesem sour met passievrucht en limoen

Doe de vlierbloesemlikeur, eiwit, passievrucht en het limoensap in de cocktailshaker. Vul de rest aan met ijsblokjes. Shake ongeveer 30 seconden.

Zeef de vlierbloesem sour in een glas. Werk eventueel af met een blaadje verse munt.

Vlierbloesem sour cocktail met passievrucht
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere cocktails:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.