Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

‘Moonlight Buck’ cocktail met de nieuwe Lunar Gin van Hendrick’s

Er is een nieuwe gin onder de zon. Of onder de maan, moeten we eigenlijk zeggen. Hendrick’s komt nu namelijk met Lunar Gin: een mysterieuze, limited edition gin waarmee je bijvoorbeeld deze heerlijke ‘Moonlight Buck’ cocktail maakt.

De kassen van Hendrick’s gin

Miss Lesley Gracie, die de titel ‘Master Distiller’ heeft bij het Britse Hendrick’s, vertelt ons vol enthousiasme over de nieuwe Lunar Gin. De distillateur is vaak te vinden in de twee kassen van Hendrick’s, waar alle botanicals worden gekweekt die in de gin gaan.

Het klinkt allemaal tamelijk fascinerend: Hendrick’s beschikt over een kas met een tropisch klimaat en eentje met een mediterraans klimaat. Volgens Miss Lesley Grace hangen er overdag en ‘s nachts twee totaal verschillende aroma’s in die kassen. In de kas met het tropische klimaat hangt ‘s avonds een geur die haar deed denken aan het regenwoud in Venezuela. En juist die avondgeur wilde ze vangen in een gin.

Lesley Gracie van Hendrick's Gin
Miss Lesley Gracie, Master Distiller bij Hendrick’s / Bron: Hendrick's

Lunar Gin

Het resultaat is Lunar Gin: een limited edition gin die zowel diepe, bloemrijke tonen bevat als kruidige elementen. Bij het eerste slokje lijkt ‘ie niet héél anders dan je oude vertrouwde Hendrick’s gin, maar daarna openbaren zich bloemen en peper, die achterblijven op je tong en een kruidige nasmaak achterlaten.

De Lunar Gin is nú te koop en dat komt mooi uit, want dan kun je er thuis meteen deze verrukkelijke ‘Moonlight Buck’ cocktail mee maken.

Lunar Gin Hendrick's cocktail
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Moonlight Buck met Lunar Gin

Combineer alle ingrediënten in een highball-glas gevuld met ijs.

Roer kort door elkaar.

Garneer met drie dunne plakjes komkommer en het stukje citroenschil.

> De Lunar Gin van Hendrick’s is nu te koop in gelimiteerde oplage via Drankdozijn

Lunar Gin Hendrick's cocktail
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.