Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: supersnelle gamba’s in Srirachasaus (in 10 minuten op tafel!)

Dit is zo’n gerecht waarbij je aan het einde stiekem met je vingers over het bord gaat om de restjes op te likken. Je overweegt ook nog om je tong in te zetten, maar dit is wel afhankelijk van het gezelschap waarmee je tafelt. Laat je gaan! Deze gamba’s met een goddelijke, licht pittige Srirachasaus met limoen en sesam heb je met minimale inzet en maximaal resultaat binnen 10 minuten op tafel. De borden kunnen schoon de kast weer in.

Het lijkt een lange lijst met ingrediënten, maar dat betekent in dit geval zeker niet dat je er lang mee bezig bent. We beloven: maximaal 10 minuten. De ingrediënten samen zorgen voor een perfecte smaakbalans waar je naar op zoek bent in een saus. De limoen zorgt voor het zuurtje, Srirachasaus voor een beetje pit, vissaus voor die echte Aziatische smaak en het zoutje en daarbij een klein beetje honing voor de balans. De smaakmakers sesam, gember en knoflook zijn favoriet. Wacht, laten we de fantastische gamba’s natuurlijk niet vergeten.

Lekker in de zomer met rijst en een Aziatische salade (op Taste staan er maar liefst 20!) of als hapje (met een broodje om in de overgebleven saus te dopen) met een heerlijk glas wijn of koud biertje.

Papaja pok pok: een pittige Thaise papaja-salade

Gamba's met srirachasaus
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Snelle en makkelijke gamba’s met Srirachasaus

Los de maïzena op in een beetje water. Meng met een garde alle ingrediënten voor de saus door elkaar heen in een kom. Zet even weg.

Dep de gamba’s droog met keukenpapier. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de gamba’s op hoog vuur in ongeveer 2 minuten beetgaar. Voeg de saus toe en laat ongeveer 1 minuut meepruttelen.

Serveer de gamba’s met de saus, sesamzaadjes en bosui.

Hoe pel je een garnaal?

Gamba's met srirachasaus
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Meer recepten met(grote) garnalen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.