Redactie
Redactie Recepten 26 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: crunchy gamba’s in een kokosjasje

Een heerlijk borrelhapje: crunchy gamba’s in een kokosjasje. In plaats van ze te frituren, bak je ze in de oven. Hierdoor worden ze wel krokant, maar zijn ze niet zo vet.

We dagen je uit om je in te houden als je een schaal van deze crunchy gamba’s in een kokosjasje voor je neus hebt staan. Gaat. Je. Niet. Lukken. Want ze zijn verslavend lekker. Ze zijn ook heerlijk op een poke bowl.

Hun lekkere krokante jasje krijgen ze door gebruik van kokos en panko (Japans broodkruim). Tip: kun je geen panko vinden? Gebruik dan gewoon paneermeel of maal een paar beschuitjes grof.

Koken met garnalen: dit zijn onze do’s en don’ts

Gamba's in een kokosjasje
Bron: Culy.nl

Crunchy gamba’s in een kokosjasje

Verwarm je oven voor op 225 graden. Pel de gamba’s, maar laat het staartje eraan zitten. Leg de bloem in een bakje en kluts het ei los. Meng de kokosrasp met de panko en een snuf zout in weer een ander bakje.

Haal de gamba’s door de bloem, het geklutste ei en tot slot door het kokosmengsel. Leg ze op een bakplaat (zonder bakpapier).

Bak de gamba’s in de oven tien minuten, draai ze om en bak nog eens vijf minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Serveer met een lekkere dip, hot sauce of gewoon een partje citroen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.