Culy Homemade: aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache

Maak kennis met aubergine lasagne à la Culy! Want hoewel er héél wat varianten op het gerecht bestaan, vinden wij ‘m op deze manier het allerlekkerst. Dat wil zeggen: met goed gekruid gehakt, fijn gestampte pistachenootjes en een romige fetacrème. Als dat geen plekje in je vaste kookrepertoire verdient, weten wij het ook niet meer…

Zoek je naar een recept voor aubergine lasagne, dan kom je al gauw uit bij Italiaanse ingrediënten als pesto en mozzarella. Niets mis mee natuurlijk (ook lekker!), maar wij zoeken het liever in andere sferen. Goed gegrilde plakken aubergine, komijn, pistachenootjes, feta… Zou Ottolenghi trots op ons zijn? Wij hopen van wel…

aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache

Zet de grill van je oven aan en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd mooie, dunne plakken in de lengte van je aubergines en leg ze op op de bakplaat. Smeer ze in met de olijfolie en geef ze een flinke snuf zout. Zet de bakplaat 20 minuten in de warme oven. Zijn ze klaar? Draai de oven dan naar 200 graden.

Verwarm intussen een scheut olijfolie op medium vuur. Fruit de knoflook en de sjalot tot ze glazig zijn. Voeg de komijn en de oregano toe en bak nog een minuutje mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid af met peper en zout. Bak tot het gehakt gaar is. Haal de pan van het vuur.

Maak pistachekruim door de pistachenoten fijn te stampen (in een vijzel) of ze te mixen met een blender.

Roer 200 (dus niet alle) gram van de feta met de slagroom in een kom met een eetlepel, tot het homogene massa wordt. Hier en daar nog wat stukjes kan geen kwaad. Hou de rest van de verkruimelde feta apart.

Is alles klaar? Stapel de aubergine lasagne op in een ovenschaal. Leg de bodem vol met aubergines. Lepel er een laag van de fetacrème op, dan het gehakt en dan het pistachekruim. Herhaal dit tot je ovenschaal vol is, maar eindig in plaats van met pistachekruim, met de resterende feta. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 25 à 30 minuten.

Haal uit de oven en werk de aubergine lasagne af met het resterende pistachekruim.

aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten voor lasagne?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: aubergine lasagne met gehakt, feta en pistache
Sluiten