Claire de Court
Claire de Court Culinair nieuws 15 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Dít boek heeft de publieksprijs voor het beste kookboek van 2019 gewonnen

We zitten nog middenin de Kookboekenweek. Het boek Indorock viel al in de prijzen, maar er is nog een grote winnaar. Met zijn boek ‘Masterclass – Cakes‘ krijgt Rutger van den Broek de meeste waardering van het publiek.

Winnaar in hart en nieren

Een goed kookboek maken is nog niet zo makkelijk. Het is Rutger van den Broek dan ook ontzettend gegund dat hij de allereerste delicious.publieksprijs binnensleept. Rutger kennen we natuurlijk van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt, dat hij won. En nu sleept hij dus de publieksprijs voor het beste kookboek van 2019 binnen. Maar liefst 35% van de ruim 9.000 stemmen ging naar zijn boek.

Andere genomineerde boeken waren De bijbel van de Franse Keuken van Alain Caron, Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven, Luilekkerland, 400 jaar koken in Nederland van Charlotte en Onno Kleyn en Smokey Goodness Winter van Jord Althuizen. Zet ze alvast op je verlanglijstje voor de feestdagen, zouden wij zeggen.

Nieuwsgierig? Lees ons interview met Rutger

De winnaars van de #MasterclassCakes winactie voor moederdag zijn bekend! In mijn stories lees je wie de winnaars zien en uiteraard heeft iedereen persoonlijk een mail ontvangen. Marloes valt dubbel in de prijzen, zij wint naast mijn nieuwe boek ook een cadeaubon van @baktotaalbouwhuis! Heb je niet gewonnen? Via de link in mijn bio kun je Masterclass Cakes bestellen om jouw moeder met moederdag te verwennen!

214 Likes, 7 Comments – Rutger Bakt (@rutgerbakt) on Instagram: “De winnaars van de #MasterclassCakes winactie voor moederdag zijn bekend! In mijn stories lees je…”

Kookboekenweek

Tot en met 17 november is het Kookboekenweek in Nederland. Tijdens deze week draait het helemaal om lekker eten en worden de beste kookboeken uitgekozen.

Aan het begin van de Kookboekenweek is er al een andere prijs uitgereikt, namelijk de juryprijs (Het Gouden Kookboek). Vanja van der Leeden mocht deze voor haar boek Indorock in ontvangst nemen.

Lees ook: Kookboekenweek! Dit zijn onze favoriete kookboeken van 2019

W I N een gesigneerd exemplaar van het Gouden Kookboek 2019: ‘Indorock’ van @vanjavanderleeden! Hoe doe je mee?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✔ Beantwoord onze vraag ?: “Wie van jouw vrienden kan wel een beetje peper gebruiken?” ????⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✔ Tag die persoon in je reactie. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ✔ Je maakt nu kans.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Wil jij Vanja zelf feliciteren? Dat kan. Zij geeft a.s. zaterdag een kookdemonstratie sambal maken in Haarlem, zie link in bio. Selamat makan!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dinsdag 19 november maken we de winnaar bekend. Voorwaarde: het winnende pakket dient opgehaald te worden in één van onze winkels in Haarlem of Den Haag. Lukt dit niet? Dan kiezen we alsnog een andere winnaar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #winactie #winwoensdag #boekenwinnen #winwinwin #wineenboek #goudenkookboek #goudenkookboek2019 #hetgoudenkookboek2019 #hetgoudenkookboek #kookboekenweek #indorock #vanjavanderleeden #nijghcuisine @stichtingcpnb @kookboekenweek ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @vanjavanderleeden

52 Likes, 33 Comments – De Vries Van Stockum (@devriesvanstockum) on Instagram: “W I N een gesigneerd exemplaar van het Gouden Kookboek 2019: ‘Indorock’ van @vanjavanderleeden! Hoe…”

Rutgers cakes

Het boek Masterclass – Cakes van Rutger kreeg niet voor niets de stemmen van het publiek. Het boek bevat maar liefst 40 recepten die allemaal goed te doen zijn en vanzelfsprekend ook om je vingers bij op te eten. De foto’s zijn daarnaast ook prachtig.

Dit is niet Rutgers eerste kookboek. Hij heeft nog meer boeken geschreven met heerlijke bakrecepten, waaronder een bakboek voor kinderen.

Wij kunnen in elk geval niet wachten om aan de slag te gaan met zijn heerlijke recepten voor diverse cakes!

Masterclass Cakes

Masterclass – Cakes van Rutger van den Broek (Carrera Culinair) is nú te koop voor € 16,99 euro. 

Meer over kookboeken

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.