Redactie
Redactie Inspiratie 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Je kunt vegan en lactosevrije slagroom maken van… kokosmelk!

Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige melk. Maar hoe zit dat eigenlijk met slagroom? Kunnen mensen met een lactose-intolerantie of veganisten dan niet genieten van dit goddelijke goedje? Natuurlijk wel! Onze collega’s van Culy.be bedachten een recept voor een romige vegan en lactosevrije slagroom op basis van kokosmelk.

Het geheime ingrediënt voor vegan en lactosevrije slagroom is kokosmelk. Met dit goedje maak je in een handomdraai heerlijke slagroom. En als we zeggen in een handomdraai, dan menen we dat.

Een nachtje koelen

Voor het beste resultaat kun je het beste een blikje kokosmelk gebruiken dat een nacht in de koelkast heeft gestaan. Ben je dit vergeten? Geen paniek, want je kunt het ook een paar uur in de koelkast laten koelen. Houd er wel rekening mee dat hoe kouder de kokosmelk is, hoe beter het resultaat. Het moet trouwens wel echt kokosmelk zijn uit blik en geen drinkbare kokosmelk.

Dit recept willen we je niet onthouden: Vegan chocolademousse met granola

Vegan en lactosevrije slagroom

Eenmaal gekoeld, schep je de dikke kokosroom uit het blik, maar wel zonder het waterige gedeelte aan de onderkant. Het laagje water heb je namelijk niet nodig en maakt je slagroom slap. Voeg eventueel een snufje kaneel en vanille toe en klop het geheel met een mixer tot het luchtig en romig is. Et voila: vegan en lactosevrije slagroom!

Heerlijke én vegan recepten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.