Redactie
Redactie Kooktips 6 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is de beste manier om pindakaas te bewaren (waarschijnlijk doe je het fout)

Pindakaas: wie is er niet mee opgegroeid? Of je het nu op een bammetje smeert, er brownies of koekjes mee bakt of het gewoon uit de pot eet (no shame), eigenlijk is het altijd goed. Maar ondanks dat je waarschijnlijk genoeg pindakaas eet voor een heel weeshuis, weten wij zeker dat je jouw voorraad verkeerd opbergt. En wij ook, trouwens.

Maar geen zorgen, met deze hack kun je pindakaas wél op de goede manier bewaren.

I know humans are supposed to be 60% water and all, but I’m certain I’m more like 60% peanut butter ?? had this classic combo after an early meditation and run ?✨I like to add cacao nibs on top not only for crunch, but I feel like they’re the happy ingredient ???‍♀️ . . Spending the day recipe testing and getting organized for basically a week away from home starting Friday! ??‍♀️literally a year ago, I was in a tizzy about being away from my routine and comfort zone but now…I SEARCH for that place outside my comfort zone ??the more I’m pushed, the more I grow! Having everything be predictable takes away from the magic and beautiful surprises of life! ?? . . Eats: gluten free toast with peanut butter + caramelized banana + cacao nibs ✨ . . . #thebananadiaries #feedfeed #veganbreakfast #glutenfree #thekitchn #cookinglight #bonappetit #foods4thought #eatingwell #foodblogger #makesmewhole #food52 #toast #peanutbutter #goodmoodfood #toasttuesday #plantbased #goop #veganfood #yougottaeatthis #ourplatesdaily #breakfastideas #healthyfood #eatclean

2,085 Likes, 178 Comments – Britt B | Real Food Blogger (@the_bananadiaries) on Instagram: “I know humans are supposed to be 60% water and all, but I’m certain I’m more like 60% peanut butter…”

Pindakaas bewaren

Wat blijkt: je favoriete broodbeleg blijft langer vers en smeuïg als je de pot ondersteboven bewaart. Dan ontstaat er namelijk geen laagje olie bovenop de pindakaas in de pot en hoef je niet meer met grof geweld de olie door je pindakaas te roeren. Scheelt niet alleen frustratie, maar ook best wat tijd. Wat wil je nog meer?

Dat ondersteboven bewaren is dus  vooral handig voor de varianten met 100 procent pinda, waar daadwerkelijk een laagje olie op komt –  je oude vertrouwde pot Calvé kun je gerust rechtop blijven bewaren.

Lekkere recepten voor je goed bewaarde pindakaas:

NSMBL

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.