Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 26 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Enorme wentelteefjes met pindakaas en jam

Wentelteefjes-lovers, verenigt u! Want Donal Skehan maakt in deze video de ultieme wentelteefjes met pindakaas en jam. Oftewel: pb&j (een afkorting van peanutbutter & jelly), zoals de Amerikanen ook wel zeggen. Inspiratie voor zijn creatie deed hij op in Hong Kong, waar deze torenhoge wentelteefjes worden bedropen met gecondenseerde melk.

Zoetigheden uit Hong Kong

Donal Skehan – die ook wel de Ierse Jamie Oliver wordt genoemd – maakte een rondreis door Azië. Zijn missie? De geheimen ontdekken van de lekkerste Aziatische zoetigheden!

Één van de meest indrukwekkende zoetigheden die Donal proeft tijdens zijn reis, zijn torenhoge wentelteefjes, in Café Match Box in Hong Kong. Dat inspireert Donal tot zijn eigen recept voor torenhoge wentelteefjes met pindakaas en jam.

wentelteefjes Hong Kong

Wentelteefjes met pindakaas & jam

Donal gebruikt een groot briochebrood en snijdt daar een enorm dikke plak af. Aan de zijkant van het brood maakt hij een inkeping. Die gebruikt hij om het brood te vullen met pindakaas en jam. Zodra je in het warme wentelteefje bijt of snijdt, komt de pb&j-vulling er heerlijk uit gedropen. Mmmh…!

Nog een truc: door het brood overal in te prikken met een satéprikker, creëer je kleine gaatjes waar het eimengsel zich goed in kan nestelen. Dat zorgt voor smaakvolle, sappige wentelteefjes. Precies wat we willen!

Wentelteefjes met pindakaas en jam

Hong Kong-style

Allemaal goed en wel, maar deze wentelteefjes zijn natuurlijk wél Hong Kong-style. Dat betekent dat Donal nog wat vijfkruidenpoeder roert door het eimengsel waarin het brood wordt geweekt. Tip: check wel even of het five spice poeder dat je thuis hebt, geen knoflook bevat.

Nadat het brood heeft liggen badderen, kun je het bakken in een laagje boter. O en hadden we al gezegd dat dit een calorierijk recept is? Het wordt nog beter: Donal druppelt nog wat gecondenseerde melk over de brioche.

Tot slot maakt hij de wentelteefjes met pindakaas en jam af met een bolletje ijs. Misschien is deze zoete creatie iets te heftig als ontbijt, maar het maakt een verdomd lekker toetje voor twee personen…

Wentelteefjes met pindakaas en jam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.