Culy Homemade: no-bake cheesecake met pindakaas en chocolade

Laat het woord ‘cheesecake’ vallen en we hangen aan je lippen. Deze no-bake cheesecake met pindakaas en chocolade is de ultieme guilty pleasure.

We werden voor dit recept geïnspireerd door Tasty, die deze chocolade cheesecake afmaakte met een dikke laag pindakaas. Yum!

Kijk goed welke soort pindakaas je hiervoor gebruikt: een romige, zachte soort werkt het beste. De bovenste laag zal wél altijd wat zachter blijven dan je misschien gewend bent van een cheesecake, vanwege de pindakaas.

Zo maak je deze cheesecake met pindakaas en chocolade

Doe de koekjes in een dichte diepvrieszak en rol ze fijn met een deegroller of een wijnfles. Doe de kruimels in een kom en meng met de gesmolten boter.

Leg ze op de bodem van een ronde springvorm van 22 centimeter. Druk ze aan totdat je een gelijkmatige laag hebt. Zet zolang in de koelkast.

Roer in een grote kom de roomkaas los tot ‘ie mooi glad is. Voeg hier 185 gram van de poedersuiker aan toe, evenals het vanille-extract. Meng tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dan ook de gesmolten chocolade toe en meng goed tot je een egaal chocoladebruin mengsel hebt.

Verspreid dit over de bodem van koekkruimels. Dat gaat het beste met een spatel, dan kun je het mooi gladstrijken. Zet weer weg in de koelkast.

Meng in een andere kom de pindakaas met de overige 125 gram poedersuiker en spreid die ook weer uit over de cheesecake in de springvorm. Met een mes of een spatel kun je de laag mooi glad afwerken.

Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast (maar nog liever een nachtje!) om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren eventueel met wat geraspte chocolade of chocoladevlokken.

cheesecake met pindakaas en chocolade

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!