Pindakaas-dadelfudge met chocolade van Donna Hay

Als dé Donna Hay een moderne bakbijbel uitbrengt, weet je dat je ‘m moet hebben. In Modern Baking geeft de wereldberoemde Australische thuiskok je de heerlijkste recepten die passen in een modern leven.

In Modern Baking vind je snelle en eenvoudige bakrecepten, gezondere bakrecepten, klassiekers en alles daartussenin. Van zoet tot hartig. En natuurlijk: heel veel taarten, koekjes en cakes! Wij mogen dit recept voor verrukkelijke pindakaas-dadelfudge met je delen.

Pindakaas-dadelfudge met chocolade van Donna Hay

Pindakaas-dadelfudge met chocolade

Bekleed een cakevorm van 10 x 20 cm met bakpapier. Draai de dadels, pindakaas en vanille in een foodprocessor in 2–3 minuten tot een gladde, egale massa. Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel in de vorm en strijk het oppervlak glad++.

Doe de chocolade in een hittebestendige kom, hang de kom boven een sauspan borrelend water (de kom mag het water niet raken) en roer tot de chocolade is gesmolten. Schenk de chocolade over de fudge en strijk het oppervlak glad. Strooi het zout erover en zet 30 minuten in de vriezer of tot de fudge is opgestijfd.

Haal uit de vorm, snijd met een warm mes in stukjes en dien op.

+ Wij gebruikten gewoon én zwart grof zeezout; gewoon grof zeezout is te koop in de meeste supermarkten, de zwarte variant in delicatessen- en webwinkels. Je kunt ze een van beide of gecombineerd gebruiken.

++ Is het mengsel kleverig? Vet de lepel in met een beetje gesmolten kokosolie, dan strijk je het makkelijker glad uit.

Tip: Deze fudge is luchtdicht verpakt 2 weken houdbaar in de koelkast.

Modern Baking van Donna Hay

Modern Baking van Donna Hay (uitgeverij Spectrum) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 35,- euro. 

Meer recepten van Donna Hay:

Voor 32 stuks:

  • 16 zachte verse dadels (320 g), ontpit
  • 95 gram natuurlijke pindakaas zonder stukjes noot*
  • 2 theelepels vanillepasta of vanille-extract
  • 80 gram pure chocolade (70% cacao)
  • 1 theelepel grof zeezout (naar keuze), om te bestrooien+
Reageer op artikel:
Pindakaas-dadelfudge met chocolade van Donna Hay
Sluiten