Auke Sprangers
Auke Sprangers Kooktips 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ovenschotel met een laagje aardappelpuree? Ultieme hack: gebruik gnocchi

Een ovenschotel met aardappelpuree? Ja graag. Echt een gevalletje troostende maaltijd waarbij je de oven het werk laat doen. Dat kan nog wel ‘s anders zijn wanneer de ovenschotel in kwestie een hoop voorbereiding vraagt. En laat dat nou net het geval zijn bij een exemplaar met aardappelpuree. Hebben wij even goed nieuws, want deze ultieme gnocchi hack bespaart je een hoop tijd.

Deze zag je waarschijnlijk niet aankomen; wij ook niet.

Ovenschotel met aardappelpuree

Of het nou een Britse Shepherd’s pie is, dit vegetarische exemplaar of de klassieke versie met kip, een ovenschotel met aardappelpuree is en blijft een publieksfavoriet. Toen we deze video zagen van Sorted Food, maakte ons hart dan ook een sprongetje. Want wie houdt er niet van een goede culi-hack op z’n tijd?

Shepherd's pie

De aardappelpuree hack

Wanneer je besluit voor een schotel met aardappelpuree te gaan, brengt de puree een berg werk met zich mee: schillen, koken, snijden, van alles toevoegen en ga zo maar door – pas op voor deze veelgemaakte fouten, trouwens – kortom: het duurt even. De mannen van Sorted Food vonden daarom een waardige vervanger wanneer je tijd kostbaar is.

Krokant

Entree gnocchi: zeker niet een identieke vervanger; wél een erg lekkere. Gnocchi is immers gemaakt van aardappel en staat bekend om de aangename chewy structuur en om de veelzijdigheid. Dus met een kant-en-klaar bakje bespaart het je zeker een half uur.

Wel belangrijk: het is natuurlijk niet exact dezelfde sensatie, maar de onderkant van de laag gnocchi’s is fluweelzacht, want heeft de smaken van de rest van de ovenschotel geabsorbeerd. De bovenkant heeft wat je altijd het meest kunt waarderen van een aardappelpuree topping: een supersmakelijke krokante laag.

gnocchi ripieni
Pexels

Conclusie

Oké, het is dus niet exact dezelfde textuur en smaaksensatie als de originele aardappelpuree, maar het bespaart je een hoop tijd, het heeft smaak én een onmisbare krokante laag met hoog dooreet-gehalte. Wij zouden het wel weten in ieder geval.

Gnocchi over? Verwerk ze dan in dit gerecht met groene asperges en daslook, of ga voor spicy met Parmezaanse kaas en zelfgemaakte crispy chili-olie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.