Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato

Heb je zin in witte asperges, maar geen zin om ze te moeten koken? Maak dan deze snelle gnocchi met roergebakken asperges, daslook en pangrattato. Door de asperges in kleine stukjes te snijden en ze op hoog vuur te roerbakken, zijn ze in vijf minuten klaar.

Zo’n snelle bereidingswijze vraagt om kameraden die minstens zo snel klaar zijn. Daarom kozen we voor gnocchi: altijd een lifesaver op drukke dagen.

En omdat het seizoen van de daslook weer is aangebroken, besloten we dit fantastische kruid toe te voegen. Speur ernaar bij de groentejuwelier, op de markt of bestel een bosje bij Crisp. Kun je het niet vinden? Vervang het dan eventueel door dragon of bieslook.

Gnocchi met roergebakken witte asperges en daslook
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gnocchi met roergebakken asperges en daslook

Maal het brood in een keukenmachine tot broodkruim.

Verhit een plens olijfolie in een koekenpan en voeg de geplette teen knoflook en de chili toe. Doe het broodkruim erbij en laat krokant bakken terwijl je af en toe roert. Schep de pangrattato uit de pan en breng op smaak met geraspte citroenschil en wat zout.

Schil de asperges en snijd de houterige kontjes eraf. Snijd ze chinoise, dus in diagonale plakjes. Zet een pan op hoog vuur, voeg een beetje olijfolie toe en roerbak de stukjes asperge in 5 minuten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de gnocchi gaar, tot ze boven komen drijven. Voeg ze toe aan de warme pan met asperges. Snijd de blaadjes van de daslook in reepjes en hak de steeltjes fijn. Roer ze door de gnocchi. Schep alles op de borden. Maak af met de pangrattato en nog een scheutje olijfolie.

Witte asperges kopen: tips & tricks (waar moet je op letten?)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.